Велика Британія і США у sv@рцl через вступ України до НАТО – The Telegraph

Британія підтримала пропозицію деяких країн ЄС назвати шлях України до Альянсу “незворотним”, але США виступають за пом’якшення формулювання.

Велика Британія та США сперечаються щодо відносин України з НАТО після того, як американські посадовці заявили, що шлях Києва до членства в Альянсі не слід називати “незворотним”.

Про це йдеться у статті The Telegraph.

Повідомляється, що Вашингтон стурбований планами надати президенту України Володимиру Зеленському нові гарантії щодо членства країни в НАТО на липневому саміті Альянсу.

Британія у спільній заяві підтримала пропозицію деяких держав-членів Євросоюзу назвати шлях України до НАТО “незворотним”. Однак у США вважають, що формулювання слід пом’якшити, описуючи процес як “добре освітлений міст” до членства без конкретних часових меж.

Видання нагадало, що на саміті Альянсу в литві 2023 року члени блоку погодилися, що “майбутнє України в НАТО”, водночас відмовилися запропонувати крайній термін для вступу.

“The Telegraph розуміє, що на цьогорічній зустрічі, яка відбудеться 9 липня у Вашингтоні, не буде жодних додаткових гарантій щодо термінів, але вона передбачатиме нові гарантії безпеки для України від членів”, – зазначається у публікації.

Американські офіційні особи стурбовані тим, що опис шляху України до приєднання до НАТО як “незворотного” буде неприйнятним для деяких членів, включно з Угорщиною.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *