Україна перебуває на межі дефолту – Reuters

міністр фінауряд досягне згоди до 1 серпня. 

Україні загрожує дефолт. Представники країни під час офіційних переговорів не змогли досягти згоди з групою власників облігацій щодо зменшення кредитного навантаження близько 20 мільярдів доларів міжнародного боргу.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що угода з власниками міжнародних облігацій, яка дозволила Україні призупинити виплати після вторгнення Росії в країну в 2022 році, закінчується в серпні. Переговори зі спеціальним комітетом власників облігацій тривали майже два тижні

Міністр фінансів України Сергій Марченко прокоментував і заявив, що переговори триватимуть. Він очікує, що уряд досягне згоди до 1 серпня. 

Однак видання пише, що пропозиція уряду України та зустрічна пропозиція власників облігацій показали, наскільки далекі сторони та важку боротьбу, з якою зіткнеться Україна за реструктуризацію боргу найближчими тижнями.

“Україна прагне переглянути свій борг, щоб зберегти доступ до міжнародних ринків, одночасно задовольняючи вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо реструктуризації.

“Хоча Україна та Спеціальний комітет кредиторів не дійшли згоди щодо умов реструктуризації протягом періоду консультацій, (вони – ред.) продовжуватимуть взаємодію та конструктивні дискусії через своїх відповідних радників”, – йдеться в заяві уряду, додавши, що спеціальна група контролює приблизно 20% непогашених облігацій.

Українська влада також продовжить двосторонні переговори з іншими інвесторами.

Власники облігацій заявили, що пропозиція уряду вимагала списання, яке “суттєво перевищувало” очікувані ринками 20%.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *