Звільнити Єрмака-президент відповів на петицію,яка вже набрала 25 тисяч підписів

Зеленський спростував всі звинувачення автора петиції на адресу глави ОПУ

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію, автор якої вимагав звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності Андрія Єрмака. Вона була розміщена на сторінці глави держави 1 квітня і набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Серед причин необхідності відсторонення Єрмака з посади автор петиції відзначав підписання ним 11 березня протоколу засідання ТКГ в Мінську, згідно з яким планувалося створення так званого Консультативної ради. У зв’язку з цим Зеленський зазначив, що підписання протоколу ТКГ є одним з документів, які складають “пакет” досягнутих в Мінську в 2014 – 2015 роках домовленостей.

“За результатами засідання ТКГ в Мінську 11 березня 2020 року було підписано робочий документ, який носить декларативний характер, не легітимізує суб’єктність ОРДЛО, а також не змінює статус Росії в переговорному процесі в рамках ТКГ. Протокол не є міжнародним договором, як це визначено в статті 2 Закону України “Про міжнародні договори України”, отже, повноваження на підписання робочого документа засідання ТКГ в Мінську 11 березня 2020 роки не регламентовані законодавством “, – підкреслив гарант.

Зеленський додав, що Андрій Єрмак був присутній на консультаціях в Мінську з метою оцінки стану виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в нормандському форматі 9 грудня 2019 року в Парижі з його участю як представника України на переговорах політичних радників глав держав і урядів.

У відповідь на звинувачення Єрмака в причетності до незаконної діяльності, Володимир Зеленський повідомив, що стосовно голови ОП Державним бюро розслідувань і Службою безпеки України здійснюється досудове розслідування з метою перевірки оприлюднених в ЗМІ фактів.

“Про результати досудового розслідування буде поінформовано суспільство через засоби масової інформації”, – резюмував глава держави.

Раніше “Весті.ua” писали, що ініціатором петиції був Олександр Ярославович Іванов, який в тексті документа зазначив, що Єрмак “є уособленням двох головних загроз для України – капітуляції у війні з Росією і корупції у новій владі”.

Автор петиції підкреслив, що прийшов час Зеленського визначитися, яку сторону він займає. На його думку, відставка Єрмака і відкриття кримінальних проваджень за фактами державної зради і корупції довели б, що президент на стороні України.

Нагадаємо, раніше навколо центральної фігури в оточенні Зеленського спалахнув скандал – “патріотичне” крило Ткаченко-Потураєва всередині “Слуги народу” відкрито ополчилася проти глави ОП Андрія Єрмака. Головним застрільником цієї атаки виступив нардеп Гео Лерос.

За матеріалами сайту Вести

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *