ЗМІ: США і Німеччина уклали угоду по “Північному потоку – 2”

США і Німеччина змогли знайти компроміс у питанні “Північного потоку – 2” і усунути розбіжності. Переговори будуть завершені в найближчі дні.

У найближчі дні Вашингтон і Берлін оголосять про угоду, яка вирішить спір навколо газопроводу “Північний потік – 2” ..

Про це повідомляє reuters. з посиланням на джерела.

Інформацію про американо-німецькому угоді агентству Reuters надали знайомі з ситуацією джерела. За версією одного зі співрозмовників агентства, ситуація з угодою “виглядає непогано”.

Інше джерело відзначило, що сторони вже близькі до угоди, яке має запобігти відновленню скасованих поки санкцій США проти оператора газопроводу (компанії Nord Stream 2 AG) і його виконавчого директора.

 

Вашингтон і Берлін також збираються виділяти більше коштів “для підтримки енергетичних перетворень в Україні”.

Союз США і Німеччина може послабити геополітичні вигоди Москви після завершення будівництва газопроводу в обхід України. Раніше з’являлася інформація, що Байден може дозволити Кремлю добудувати “Північний потік – 2”, але зробити його запуск настільки проблематичним, що Москва відмовиться від цієї затії.

Крім цього, Німеччина і США можуть допомогти Україні в будівництві нових електростанцій і розвитку інфраструктури на тлі завершення будівництва газопроводу “Північний потік – 2”.

“Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу по дну Балтійського моря протяжністю понад 1,2 тис. Км, кожна загальною потужністю 55 млрд куб. м в рік.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *