Зеленський розкрив перший пункт свого плану перемоги: “Росія має визнати”

У першому пункті українського плану перемоги йдеться про членство України в Північноатлантичному альянсі.

Президент України Володимир Зеленський 9 жовтня виступив із промовою на саміті “Україна – Південно-Східна Європа” у Хорватії. Там він розкрив деталі свого гучного плану перемоги.

Виступ було опубліковано на каналі Зеленського в Телеграма.

У своїй промові президент розкрив перший пункт плану – це гарантії безпеки для України у вигляді членства в НАТО. Він закликав союзників “вирішити проблему геополітичної визначеності” і дати чітку відповідь.

“Чи має Україна місце у НАТО? Якщо та й це буде належним чином підтверджено, то Путін зазнає геополітичної поразки.“, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що за підсумками цієї війни Кремль має бути примушений до миру, в якому Європа та її країни мають право на свої кордони, а також визначення свого майбутнього. Тільки визнання цього факту керівництвом Росії принесе до регіону стабільний і тривалий світ.

“Запрошення України до НАТО та майбутнє членство для України було б реальними кроками до миру. Без геополітичної визначеності світ неможливий“, – наголосив президент.

Зазначимо, що, за даними західних ЗМІ, на майбутній зустрічі у форматі “Рамштайн” очікується прорив у питанні членства України в НАТО. Джерела стверджують, що Києву можуть бути запропоновані “конкретні кроки”. Засідання планувалося на 12 жовтня, але було відкладено після того, як президент США Джозеф Байден оголосив про відміну візиту через ураган, що насувається на його країну.

Експерти вважають, що Україна може стати членом Альянсу навіть до звільнення своїх територій від російської окупації. Розглядається варіант, за якого “під парасольку” Блоку буде взято лише ті землі, які підконтрольні Києву.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *