Як правильно чистити срібло дома. Діючі поради!

Срібло – метал , що вражає своєю благородною красою і корисними властивостями. У всі часи, у всіх народів він обов’язково знаходиться в кожному будинку у вигляді прикрас , посуду або предметів інтер’єру. Господарі , трепетно відносяться до срібла, регулярно начищають його , не допускаючи , щоб метал почорнів або втратив свій блиск. Завдяки дбайливому догляду з роками вироби з срібла стають тільки ще прекрасніше . У чому секрет цієї вічної краси? І як потрібно доглядати за сріблом , щоб воно надовго зберегло свою новизну ? Про це ми і поговоримо.

У домашніх умовах срібні предмети слід регулярно протирати м’яким шматком фланелі або замші. Паперові серветки або ворсисті тканини використовувати не варто , так як вони можуть залишити подряпини на виробі. Для того щоб позбутися від жирного нальоту і пилу , опустіть срібло в мильний розчин , потім ретельно промийте чистою водою і протріть сухою ганчірочкою .

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Створено наукою

Багато хто використовує бабусині методи , щоб позбутися від потемніння і чорноти . Наприклад , нашатирний спирт , зубну пасту , соду або оцет. Ці методи , звичайно , швидко знімуть наліт , але й істотно подряпають ніжний метал .Уявіть собі , у що перетвориться ваша прикраса після кількох таких чисток !

Набагато краще один раз на рік здавати вироби з срібла в ювелірну майстерню на чищення або ж скористатися спеціальними засобами , які в широкому асортименті представлені у тих же ювелірів. Спеціально розроблені для дорогоцінних металів розчини , серветки , пасти або пінки очистять срібло в одну мить і не завдадуть ні найменшої шкоди . Швидше навпаки , вони додатково покриють виріб захисним шаром , який надійно захистить його від потемніння в майбутньому.

Якщо ви використовуєте спеціальний розчин , то досить опустити в нього срібні предмети на кілька хвилин , і вони знову засяють первозданним блиском. Розчин зручний для чищення столового срібла , а також прикрас з камінням і ланцюжків . Невеликі прикраси , такі як кільця або сережки , зручно чистити серветками , просоченими ювелірним засобом. Почорніння зникнуть миттєво , не залишивши ні найменшої подряпини на виробі.

Деякі радять для чищення срібла , кип’ятити його у воді з-під зварених яєць або картоплі. Подібні способи швидше приведуть до потемніння ювелірних прикрас , ніж до їх очищення.  Особливо не варто ризикувати з предметами , покритими позолотою або емаллю , адже таким чином дуже легко пошкодити покриття . Не варто забувати , що срібло – це дорогоцінний метал , і до нього слід ставитися з належною повагою.

Джерело: miysvit.pp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *