Я незадоволений! Зеленський прокоментував конфлікт Тарана і Хомчака. Це ненормально – буде інша бесіда

Президент України Володимир Зеленський вважає “ненормальною ситуацією” розбіжності у стосунках між міністром оборони Андрієм Тараном і головнокомандувачем Збройних сил України Русланом Хомчаком.

Про це глава держави заявив в інтерв’ю телеканалу “1+1”.

Мова про це зайшла під час обговорення відносин президента з українськими військовослужбовцями.

“Я такий самий, як вони, я хочу бути серед них, я хочу допомагати. Я лізу в деталі, я називаю це мікроменеджментом в армії, на жаль. Тому я дійсно незадоволений багатьма речами, які є в армії”, – сказав Зеленський.

Журналістка запитала його, чи стосується питання “про мікроменеджмент” Тарана і Хомчака.

“Так само”, – відповів глава держави.

Він погодився, що це “ненормальна ситуація”, і побічно підтвердив, що ситуація ще в розвитку.

Журналістка запитала, коли ситуації з Хомчаком і Тараном “буде покладено край”.

“Зрозумійте, у нас іде війна, і нам потрібна стабільна ситуація в армії і Міністерстві оборони. Є помилки, вони їх виправляють. Якщо вони всі не виправлять, буде інша бесіда”, – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, наприкінці січня у ЗМІ з’явилася інформація про конфлікт між міністром оборони з одного боку і головнокомандувачем і командувачем Повітряних сил ЗСУ з іншого. Журналісти з’ясували, що Таран виніс суворі догани генералам ЗСУ у зв’язку з перевезенням спеціального вантажу в Руанду з Болгарії, генерали звернулися в суд. Керівництво Міноборони наполягало, що давати згоду на приватні перевезення за допомогою військових літаків має особисто міністр, а в Генштабі та Повітряних силах стверджували, що такі перельоти дозволяють тренувати пілотів і жодні погодження не потрібні.

За даними головного редактора видання “Цензор.НЕТ” Юрія Бутусова, Таран і Хомчак не розмовляли кілька місяців, із жовтня 2020-го, а їхні відомства “вели між собою справжні битви”, які стосувалися військових контрактів. Бутусов стверджував, що за матеріалами Тарана Державне бюро розслідувань відкрило серію кримінальних справ проти командування ЗСУ.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *