Вже в Україні! Мігрантів спіймали – прорвались: пішли через Чорнобиль. МВС на ногах – немислимо

Сьогодні у ЗМІ з’явилась  інформація про те, що українським прикордонникам вдалося затримати групи нелегалів, які з Білорусі намагалися проникнути в Україну.

“У мережі з’явилося відео затримання українськими прикордонниками групи нелегалів, які з Білорусі намагалися проникнути в Україну. Затримали їх у Чорнобильській зоні відчуження біля села Денисовичі.

На відео громадяни Афганістану та Пакистану розповідають, що йшли разом із провідником. В Україні їм обіцяли зробити нові документи та переправити до однієї з країн Євросоюзу.

Вони таки пішли через Україну? Додаткову мобілізацію на кордоні провели недаремно”, – повідомили різні ЗМІ.

Пост у телеграм-каналі “Klymenko Time” було розміщено з додаванням відповідних кадрів пересування мігрантів лісом, їх затримання та навіть з частиною допиту, де нібито громадяни Пакистану та Афганістану зізнаються, що хотіли перетнути кордон з Україною та потрапити до ЄС.

Однак у поліції спростували цю інформацію.

Так, автори відео стверджували, що групу нелегалів разом з провідником нібито затримала група швидкого реагування у Чорнобильській зоні. У поліції Київської області заявили, що дана інформація не відповідає дійсності.

“Поліція Київщини спростовує інформацію щодо перетину державного кордону нелегальними мігрантами. Жодних затримань мігрантів, які потрапили до Чорнобильської зони не було”, – йдеться у повідомленні прес-служби поліції Київської області.

Нагадаємо, відбувається це на фоні того, що сотні мігрантів, які провели майже два дні біля КПП “Брузги-Кузьниця” на кордоні з Польщею, залишають свій табір і вирушають у невідомому напрямку у супроводі білоруських силовиків.

“Ми бачимо, що іноземці, які перебувають з білоруського боку біля КПП “Брузги”, збирають речі і залишають табір. Вони вирушають у невідоме місце у супроводі білоруських служб”, – йдеться у повідомленні польських прикордонників.

Заступник глави МВС Мацей Васік розповів, що отримав інформацію, що за вказівкою Лукашенка для мігрантів на кордоні відправили автобуси й вони поступово виїжджають з табору.

Таким чином можна припустити, що зрозумівши безперспективність прориву у зазначеному напрямку мігранти можуть спробувати нову стратегію.

У зв’язку з чим надзвичайно актуальним стає попередження прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького про те, що мігранти спробують потрапити до ЄС і через Україну.

Однак Україна вже посилює кордон з Білоруссю через мігрантів

Через ситуацію з мігрантами прикордонну територію з Білоруссю додатково патрулюватимуть 8,5 тисячі українських силовиків. Міністр внутрішніх справ висловився за будівництво “інтелектуального” кордону.

Денис Монастирський під час візиту до прикордонних територій у Волинській області зазначив, що це “потужне угрупування” складатиметься з трьох тисяч військослужбовців Державної прикордонної служби, 3,5 тисячі – з Нацгвардії та двох тисяч – із Нацполіції.

“Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 вертольотів, які забезпечать мобільність і, за необхідності, перекидатимуть наші сили на кордон”, – повідомив він.

За словами глави МВС, Україна загалом потребує будівництва надійного кордону, аби комплексно вирішити можливу проблему з мігрантами.

“Український рубіж необлаштований, тому в найкоротші терміни Україна має звести “інтелектуальний кордон” з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проєкту знадобиться 17 мільярдів гривень. Ці кошти буде виділено з бюджету”, – зазначив Денис Монастирський.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *