Володимир Зеленський: У жодного політика чи бізнесмена в державних і комунальних лікарнях не буде кращих умов, ніж у звичайного українця.

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку із запровадженням надзвичайної ситуації на всій території України і пообіцяв, що в країні не буде ВІП-палат для ВІП-персон.

Звернення президента опубліковано на його сторінці в Фейсбуці:

“Вчора Кабінет Міністрів на один місяць запровадив режим надзвичайної ситуації. Це важливе рішення для здоров’я українців. Його не слід плутати з надзвичайним станом. Надзвичайна ситуація – це тимчасовий правовий режим, який консолідує роботу всіх органів влади і водночас не обмежує конституційні права громадян.

Цей режим – не про диктатуру, це – про дисципліну. Зараз ми діємо настільки жорстко, наскільки цього вимагають сьогодення та виклики майбутнього.

У режимі 24/7 триває забезпечення України всім необхідним. Вночі з Південної Кореї вилітає літак, який має доставити 100 000 тест-систем ПЛР. Завтра – чекаємо прибуття з Китаю близько двохсот тисяч спеціальних медичних респіраторів, захисні костюми для лікарів, 100 000 ПЛР-тестів, апарати штучної вентиляції легенів, велика кількість масок для аптек.

Крім цього, прем’єр-міністру України поставлено завдання вирішити питання так званих VIP-палат і скасувати всі нормативні акти, які цього вимагають. У нас не “совок”, і не буде ніяких люксових палат для “членів ЦК”. У жодного політика чи бізнесмена в державних і комунальних лікарнях не буде кращих умов, ніж у звичайного українця.

Дорогі громадяни, я хочу подякувати тим, хто свідомо залишається вдома і дотримується самоізоляції. Цим ви допомагаєте країні”, – сказав Зеленський.

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *