Незважаючи на те, що за підсумками саміту в «нормандського форматі», який пройшов в Парижі 9 грудня 2019 го року, не вдалося досягти якихось предметних домовленостей щодо припинення війни, президент України Зеленський вважає, що головна мета цієї зустрічі виконана – Путін зрозумів, що війну треба закінчувати і припиняти вогонь. Про це глава держави розповів під час бесіди з журналістом «Інтерфакс-Україна».

За словами Володимира Зеленського, розвідка, що в Україні, що в Росії працює на відмінно і може зібрати досьє на будь-яку людину, але ще ніхто нічого не придумав краще в світі, ніж розмови тет-а-тет, що називається очі в очі, коли можна донести те, що хочеш, саме тому є відчуття, що президент Росії зрозумів, що війну треба припиняти. За словами Зеленського, це головна теза, яку він спробував донести лідерові росіян.

Також президент висловив думку, що Мінські угоди повинні стати гнучкими – це єдиний шанс на їх виконання. Це вже зрозуміли в Берліні і Парижі, залишилося знайти порозуміння в Москві, але є відчуття, що в Росії, як мінімум, готові «думати» над тим, щоб пом’якшити свої вимоги по «Мінську».