Відразу після засідання! Саакашвілі терміново зустрівся з Деканоїдзе. “Не вийдуть сухими з води”

Колишня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що її приїзд в Україну не повʼязаний з імовірними призначеннями, хоча вона зустрічалася з главою Національної ради з питань реформ, експрезидентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Бабелю».

Як зазначають джерела – зустріч відбулася відразу після одного із засідань Ради реформ.

Деканоїдзе спростувала інформацію, яка раніше зʼявилася у ЗМІ, про те, що вона може очолити українську митницю.

«Я тут у особистій справі, транзитом. Зараз літаки літають рідко — чекаю на чартер. Думаю, він буде через два-три дні, і тоді полечу додому [у Тбілісі]. У мене з Україною давній тісний звʼязок. Мої справи не повʼязані ані з посадами, ані з призначеннями. Інформація, яка раніше зʼявилася у ЗМІ, — фейк. Я про це дізналася від журналістів», — розповіла Деканоїдзе.

Ексглава Нацполіції додала, що у неї не було жодних зустрічей з приводу призначень. Вона заявила, що планує балотуватися у парламент Грузії.

«У мене не було ніяких зустрічей з цього приводу. Ми зустрічалися з Мішею [Саакашвілі], але ми з ним час від часу спілкуємося — це не новина. У мене зараз абсолютно інші плани, і вони на 100 відсотків повʼязані з грузинською політикою. Я збираюся балотуватися в парламент. А плітки — це нормально. Міша теж про це написав», — сказала Деканоїдзе.

Окрім того, Близька соратниця Міхеїла Саакашвілі Хатія Деканоїдзе, яка очолювала українську Національну поліцію з 2015 по 2016 рік, вважає, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен піти з посади, щоб стара система МВС була знищена.

«Так, зміна системи починається з перших осіб. Рейтинг і фактура пана президента як людини нової формації дозволяють сісти і сказати: усе, досить, треба все міняти», — сказала Деканоїдзе.

Вона прокоментувала події у Кагарлику і перестрілку в Броварах. За її словами, Аваков і українська влада несуть відповідальність і не зможуть вийти «сухими з води».

«Є кримінальна, а є морально-політична відповідальність. Кримінальна — це за судом, за доказами. Моральна і політична означають, що політик, який обіймає високу посаду, у деяких ситуаціях повинен розділяти відповідальність. Коли я говорила, що ніхто не вийде сухим, я мала на увазі абсолютно всіх. Якщо зараз у владі вважають, що ця ситуація стосується одного міністра або начальника поліції, це неправда. Ця ситуація стосується влади і відбивається на її рейтингах», — розповіла Деканоїдзе.

На запитання, чи погодилася б вона зайняти місце голови МВС, якщо б їй запропонували, Деканоїдзе сказала, що офіційна посада — не її мета.

«В Україні багато розумних людей, які можуть займатися реформою МВС і бути бульдогами правосуддя. Якщо їм знадобиться моя допомога, порада, я обовʼязково допоможу», — відповіла вона.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *