У росії призначили дату президентських виборів

Президентські вибори у росії відбудуться 17 березня 2024 року. Таке рішення сьогодні ухвалила Рада Федерації рф.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко заявила, що цим рішенням «дається старт початку передвиборчої кампанії».

Голова Центральної виборчої комісії рф Елла Памфілова, у свою чергу, заявила, що «вперше в історії нової росії вибори президента відбуватимуться в такій токсичній геополітичній атмосфері». Крім того, за її словами, рф має багато проблем з організацією голосування за кордоном «через політику країн Заходу».

Очевидно, що володимир путін знову балотуватиметься на пост президента, хоча офіційно він про це ще не оголошував. Нагадаємо, у Кремлі впевнені, що путіну ніхто не зможе скласти конкуренцію. При цьому формальних «конкурентів» для нього вже підібрали.

Крім того, про висунення в президенти оголосив терорист, колишній «міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), який зараз перебуває у СІЗО.

Нещодавно Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала держави-члени визнати путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *