У Львові тисячі людей поnрощалuсь із 3аru6лuмu Євгенією Базилевич та її трьома доньками: фото

У Львові попрощались із жертвами російської атаки.

У Львові прощалися із жертвами ракетної атаки на місто, яка відбулася всереду вранці. Тоді під завалами своїх будинків загинуло 7 людей. Серед них 4 з однієї родини – Євгенія Базилевич і троє її доньок – Ярина, Дарина і Емілія. Їхній батько дивом уцілів. Підтримати чоловіка і провести в останню путь його родину прийшли тисячі людей.

Про це з місця прощання розповіла кореспондентка ТСН Алла Пасс.

“На похорон родини Базилевичів здається прийшло пів Львова. Не лише рідні, колеги і друзі. Було багато пластунів, адже Євгенія та двоє її старших донечок, були членами цієї скаутській організації. І чимало тих, хто раніше цю родину не знав, але хотіли віддати шану 21-річній Ярині, 18-річній Дарині 7-річній Емілії та їхній мамі Євгенії. І підтримати Ярослава Базилевича, який лишився один”, – каже Алла Пасс.

Прощалися з загиблими у Гарнізонному храмі Петра і Павла, де зазвичай проводжають в останню путь військових. Родину Базилевичів у Львові добре знали. Найстарша із загиблих сестер працювала програмною менеджеркою офісу міських молодіжних проектів.

У Львові попрощались із родиною Базилевич

“І вона заряджала тим – яка би вже робота не була, вона завжди посміхалася. Якщо Ярка стягвює, то чого ми не стягнемо?!”, – кажуть знайомі дівчини.

А її сестра Дарина навчалася в Українському Католицькому Університету на культуролога. Обожнювала театр.

“Вона сама по собі була дуже маленька. Хотілося завжди її підтримувати, допомогати. І вона була з тих людей, хто був готовий так само зробити”, – згадують про дівчину.

Прощання з родиною Базилевичів у Львові

З храму, де відбувалося прощання, жалобна процесія із 4 трунами вирушила у серце Львова – на площу Ринок, де міський сурмач заграв мелодію “Тиша” – останню колискову, яку зазвичай виконує для загиблих військових. Але сьогодні – для цивільних, яких вбила Росія.

Чоловік та батько загиблих на похороні

“Мені би так хотілося, щоби всі стали на коліна і до Бога: яку ти ще офіру хочеш?! Та спаси ж ти бідний народ! Поможи нам!”, – каже жінка.

“Це наші діти можна сказати, родина. Ми ж всі українці. Он … ровесниця моєї онучки… не можу говорити”, – каже жінка, яка прийшла попрощатись із родиною.

Поховали загиблих на Личаківському цвинтарі. Також сьогодні, але на інших кладовищах попрощалися із іншими жертвами російської атаки Юрієм Арабським та Іриною Демидовою. 7 цивільну жертву Росії – Олександра Погорецького ховатимуть завтра.

Могили родини на Личаківскькому кладовищі. Фото: Андрій Садовий

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *