В останній телефонній розмові президентів України і РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна була важлива деталь, на яку не звернули увагу експерти. А це був ключовий момент в бесіді, вважає Віталій Портников.

У президентів  України і РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна відбулася вельми непроста телефонна розмова 14 лютого. В основному говорили вони про Донбас. Но не тільки. Про це написав на своєму каналі в Telegram відомий український журналіст і політичний експерт Віталій Портников.

Він зазначив, що громадськість не надала значення однієї з деталей цієї розмови. Так, в розмові з Зеленським Путін заявив про “неприпустимість спотворення історичної правди про події Другої світової війни”. Цей момент дуже важливий, упевнений журналіст.

Він підкреслив, що “міф про Велику Вітчизняну вiйнy – це фундамент ідеології режиму” Володимира Путіна. У зв’язку з цим слова президента РФ варто сприймати як пряму зaгрoзy. Портников нагадав, як болісно Москва сприйняла гyчну мовy Зеленського в Польщі, де він відкрито розповів про роль СРСР у розв’язанні Другої світової вiйни та співробітництво з Гітлером.

Путін зараз буде намагатися змусити усіх забути правду “, – сказав журналіст. Він уточнив, що слова Путіна Зеленському можна трактувати як шантаж. Той дав зрозуміти, що не буде прогресу з Донбасом і саміту” Нормандської  четвірки “, якщо президент України продовжить говорити правду про війнy.

Фактично, зазначив журналіст, Зеленському озвучили нові правила обміну. Повернути українців президент зможе, тільки погодившись з брехнею Москви про Другу світову вiйну або хоча б на мовчання з цього приводу. Раніше Діалог.UA повідомляв, що Путін перед розмовою з Зеленським викликав до себе секретаря Радбезу Росії Патрушева. Ми також писали, що після дзвінка Зеленського Путіну в Мюнхені скасували зустріч “Нормандської четвірки”.

За матеріалами сайту Діалог