Це біла отрута, яку ми їмо щодня. І це не сіль і не цукор

Одним з найбільш шкідливих інгредієнтів, які ми споживаємо на регулярній основі, не підозрюючи про це, є натрій глютамат Е621 – загальна добавка зустрічаються майже у вироблених продуктах. Крім того, навряд чи є ресторан, який не використовує цей підсилювач смаку.

Глутамат натрію Е621 поставляється у вигляді білого кристалічного порошку і він дуже схожий на сіль і цукор. Він також може бути і в рідкому вигляді. Вживання натрій глутамату призводить до збільшення апетиту і призводить до переїдання і ожиріння.

Він стимулює клітини мозку багато в чому таким же чином, як і наркотики .. Він легко всмоктується в кров і мозок, викликаючи зміни в генах, що відповідають за відчуття смаку.

Ця харчова добавка використовується в багатьох популярних харчових продуктах, включаючи всі сосиски, хот-доги, чіпси, приготовані супи, консерви, пиво і багато іншого. Допустима добова доза для дорослих становить 1,5 г, а для дітей менше половини грама.

Факт, який варто відзначити, що понад 200 тисяч тонн цієї добавки щорічно використовується в світі. Загальні симптоми передозування E621 включають запаморочення, головний біль, порушення зору, гормональний дисбаланс, нудоту, слабкість, запаморочення, біль у грудях, і багато іншого. Він також відомий, як синдром китайського ресторану.

Він був вперше виявлений в 1907 році в Японії вченим Ікеда Кікунае, який виявив, що ця речовина покращує смак їжі, особливо смак і аромат консервів, заморожених продуктів.

Ця загальна харчова добавка набула великої популярності на протязі багатьох років і на сьогоднішній день вона присутня більшості продаваних продуктів харчування в Америці.

Незважаючи на те, що вона покращує смак і аромат харчових продуктів, глутамат натрію також приносить і численні побічні ефекти. З одного боку вона впливає на рецептори вашого язика роблячи їжу смачніше. Ось чому так багато людей пристрастилися до оброблених харчових продуктів таких, як чіпси, цукерки, готові страви і багато іншого.

Крім того, лабораторні дослідження показали, що миші, яких годували їжею з глутамат натрієм втратили свій зір.

E621 є надзвичайно вигідним для виробників продуктів харчування, тому що це не тільки знижує собівартість , але і збільшує продажі продукції.

Так, наступного разу, коли ви купуєте продукти харчування, перевірте інгредієнти і уникайте продуктів, які містять Е621.

Натуральні спеції є набагато кращою і більш здоровою альтернативою цій харчової добавці.

Джерело: zyttia.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *