Співголова проросійської фракції ОТЗЖ Юрій Бойко привселюдно підтвердив чутки про те, що 4 березня Верховна Рада може відправити у відставку уряд на чолі з Олексієм Гончаруком.

Один з лідерів проросійської фракції “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко запевняє, що вже в майбутню середу уряд України піде у відставку. Цю заяву він зробив в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”. Відео було оприлюднено на YouTube-каналі “Шустер Live”. Бойко, критикуючи діяльність Кабміну, заявив публічно: “Три дня вам залишилося, поки вас не порозгонив ще”. Ведучий Савік Шустер попросив представника ОТЗЖ пояснити свої слова.

У відповідь Бойко повідомив, що 4 березня на позачерговому засіданні Ради, яке збирає президент Володимир Зеленський, буде вирішуватися доля Кабміну. “В середу у нас буде позачергове засідання. Сподіваюся, їх відправлять у відставку. У будь-якому випадку, ми за це проголосуємо з доброю душею”, – сказав він. У відповідь представнику ОТЗЖ заявили, що у них “немає голосів” для відставки уряду. А міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов додав: “Подивимося з вами, кого відправлять у відставку, а кого немає”.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що 28 лютого ВР повідомила про скликання позачергового засідання на вимогу президента 4 березня. В ОП інформацію підтвердили і назвали 3 причини для цієї зустрічі. Соня Кошкіна однією з перших повідомила, що на цьому засіданні буде відправлений у відставку прем’єр-міністр Гончарук. Вона сказала, хто займе його посаду. Чутки підтвердив і нардеп Гончаренко. Він запевнив, що крісло прем’єр-міністра не віддадуть банкіру Тігіпко. Ми також писали, що ЗМІ дізналися про сварку Гончарука із Зеленським через Коломойського, кар’єра прем’єра “на волосині”.

За матеріалами сайту Діалаг