Трамп звинуватив Зеленського у відмові домовлятись з РФ про припuнення vlйнu

За його словами, будь-яка угода була б краща за поточну ситуацію.

Експрезидент та кандидат на американських виборах Дональд Трамп звинуватив українського лідера Володимира Зеленського у відмові укласти угоду про припинення війни з Росією та “наклепі” на нього, оскільки він посилив нападки на Київ напередодні виборів у США.

Як пише Financial Times, під час свого виступу у Північній Кароліні зробив одну з найбільш різких нападок на Зеленського, який сьогодні має зустрітися з чинним президентом США Джо Байденом, а також з віце-президенткою та опоненткою Трампа на виборах Камалою Гарріс.

“Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка відмовляється укладати угоду – Зеленському. Він не міг укласти угоди, яка була б кращою, ніж ситуація, яка є у вас зараз. У вас є країна, яку знищили”, – наголосив політик.

Як пише видання, схоже Трампа розлютили заяви Зеленського на початку його візиту до США, в яких він поставив під сумнів здатність колишнього президента швидко досягти угоди.

“Президент України перебуває в нашій країні, і він робить невелику неприємну паплюжку на адресу вашого улюбленого президента”, – стверджує ексголова США.

У середу Трамп розкритикував Байдена і Гарріс за те, що вони залишили США “втягнутими” в конфлікт через рішення Білого дому.

“України немає. Це вже не Україна. Ви ніколи не зможете замінити ці міста та селища, і ви ніколи не зможете замінити мертвих людей, стільки мертвих людей. Будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою за те, що ми маємо зараз”, – сказав він.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *