Так по-українські! Відходи з лікарень,де перебувають хворі на коронавірус, фірма вивозила на полігони та сміттєзвалища

У Києві СБУ викрила протиправну діяльність компанії, яка порушила санітарні норми утилізації небезпечних відходів з інфекційних лікарень Київщини, що могло спричинити поширення COVID-19.

За попередніми даними слідства, компанія, що спеціалізується на утилізації небезпечних використаних матеріалів по всій Україні, зокрема медичних та біологічних, після запровадження карантинних заходів уклала з опорними лікарнями Києва для прийому хворих на COVID-19 додаткові договори на утилізацію заражених медичних відходів.

Співробітники Служби встановили, що шприци, медичні маски, халати та інші небезпечні відходи з лікарень, де перебувають хворі на коронавірус, працівники фірми вивозили на сміттєзвалища та полігони для твердих побутових відходів замість фактичної утилізації їх на ліцензійних виробничих потужностях.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Оперативники спецслужби задокументували кілька фактів незаконного вивезення використаних матеріалів на сміттєзвалища. Зокрема, вивезення понад чотирьох тонн небезпечних медичних відходів з інфекційних лікарень на один з полігонів у Київській області.

Правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів, у ході яких вилучено документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. Слідчі дії тривають, повідомляє СБУ.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Після проведення необхідних експертиз планується оголошення підозр фігурантам провадження за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Також готується звернення до Міністерства енергетики та захисту довкілля України для скасування цій компанії ліцензії на право здійснення діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури №6.

За матеріалами Українського репортеру

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *