Сьогодні отримав на роботі карантин-пакет для лікаря – довідку, три маски та пов’язку, щоб мати привілеї при проїзді на роботу..

Сьогодні отримав на роботі карантин-пакет для лікаря – довідку, три маски та пов’язку, щоб мати привілеї при проїзді на роботу громадським транспортом (аби ще і безкоштовно). Нажаль, анонсовані вдень мером і ввечері МОЗом новини про безкоштовне таксі для медиків, викликають тільки здивування у операторів та водіїв. Відповідь, яку я отримав у анонсованих служб – слідкуйте за нашими сайтами. Кошти за проїзд беруть. Побачимо далі, хочеться вірити – можливо хоть зараз це не будуть популістські обіцянки перед загрозою позачергових виборів нового мера. Сподіваюся знайду запчастини і відремонтую за вихідні так невчасно зламавшийся велосипед і знову буду вільно добиратися до роботи. Трохи соромився одягати ці відзнаки, бо вже є прогнози на зразок:«… Не знаю будет ли удобно, размахивая ним, попасть в транспорт, а вот силу тупого презрения человеков Вы ощутите(…». До того-ж глас народу:«…ви всі хабарники…»; з зарплатнею 4000… «…не влаштовує – звільняйтеся…»; або ще краще:«…значить то ти такий лікар, раз взяткі не несуть…» Просто чесним чи принциповим лікар бути не може?

Трохи порадували продавці в «Епіцентрі», куди приїхав придбати за власний кошт необхідні для закінчення ремонту кабінету у відділенні труби, шпаклівки, ґрунтовки та інший дріб’язок. Побачивши пов’язку, запропонували допомогу, поцікавилися бюджетом та швидко підібрали усе необхідне, навіть пустили до зачиненого відділу. За що їм подяка.
Ще пара фраз із народу:«…так вам же зарплати підняли…» (нікого не цікавить, що далі заяв і популістських звітів справа не пішла), «…так вас же Uber безкоштовно возить, МОЗ заявило…» (і скрін красивої картинки).

І от мене накрило… БЛ@ТЬ!!! Так що ж таке має статися у країні, щоб громадяни усвідомили – з усим оцим що вище описано, державна медицина у агонії, настала термінальна фаза. Це вже як гангрена – або вона вб’є організм, або відгніє й відпаде. А от тоді наросте рубець і настане покращення. А можливо і нове життя з досвідом, отриманим від «хвороби». Завжди можливий і потрібний варіант з хірургічним втручанням, який значно прискорить, полегшить процес одужання, а можливо, і врятує життя організму.

Отака от рефлексія панове. Ми тримаємось і мріємо про одужання, а краще переродження у нову Українську медицину без ракових пухлин на кшталт горздраву, облздраву і т. д., які нам дісталися від радянського режиму і заважають імітацією діяльності простим лікарям своїми нескінченними папірцями, колосальною забюрократизованістю та хабарницькими схемами. І я дуже сподіваюся не стати донорським органом для німецької, чеської чи латвійської медичної системи, а залишитись одним із тисячів тих фанатиків, які попри все залишились у цій країні, у цьому агонізуючому організмі, яким зараз є Українська державна медицина.
А закордон ми поїдемо… Навчатися, переймати досвід, закуповувати обладнання і просто відпочити у відпуску. І будемо сумувати і чекати повернення до неньки, до рідної, не простої, не ідеальної але нашої України.
Завіса.

UPD на 22/03/2020 20:20 по Київському часу: По заяві МОЗ та UBER. Не так то просто достукатися до підтримки служби. Але ж є номер 9988. Відповідь на сьогодні: «… ми розробляємо програмне забезпечення, слідкуйте за офіційним сайтом…», «…чи можна спростовувати інформацію, що ви вже два дні возите медиків; можливо – мені їздити і фіксувати свої витрати; чи можна перенаправляти за роз’ясненнями до вас тих хто впевнений, що ви возите медиків?..», «… ми не можемо надати відповідь на ці питання…»
Служба Bolt, після чергового звернення, надала форму заявки на промокоди, розглядати будуть добу. Завтра сказали їхати своїм коштом. І за те їм шана. Бо про цю службу читав тільки у двох новинах.

Роман Панюшкін

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *