Син повертався з Польщі в Україну. Він студент і йому 19. З Любліна взяв у супутниці ще 2 дівчат. В Ягодині на кордоні українські прикордонники почали вимагати..

Як мого сина привітали з днем народження на митниці в Ягодині.

У сина завтра день народження. Він повертається з Польщі в Україну. Він студент і йому 19.

Він трохи назбирав грошей , ми з чоловіком додали на розмитнення і купив у Польщі стареньке Пежо -малолітражку 2003 року за 1200 долярів.

З Любліна взяв у супутниці ще 2 дівчат -студенток і скинулись на дорогу на пальне.

В Ягодині на кордоні українські прикордонники почали вимагати зелену карту. Син показав документи , що заплатив 35 тисяч авансу за розмитнення і що зелену карту йому не потрібно.

“Не їбе”, сказали яготинські прикордонники, або давай щось рішай або зараз поставимо в сторону і будемо шукати поки не знайдемо і не повернемо тебе в Польщу.

Діти вигребли усі гроші, які в них були. На троїх нашкребли з дріб”язком 160 гривень. Прикордоник дріб”язком дітей -студентів погребував і перебравши усі купюри, відібрав собі 120 гривень. Сорок гривень по гривні- дві і дріб”язок віддав.

Син каже, там стоїть спеціальна коробочка, в яку усі , хто переїжджає кордон , кидає по 200 гривень.

“Вас вітає Україна!” було написано за в”їзді. Каже син , звучало як насмішка. Бо вперше в житті сину довелось “дати лапувку”.

UPD. До речі, митники, каже син, на відміну від прикордонників, вели себе дуже професійно, допомогли з оформленням, усе пояснили .

І ще він каже, що прикордонників було двоє: чоловік і жінка

Таїса Гайда
Джерело: vsns.co.ua
” alt=”” aria-hidden=”true” />

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *