Щoйнo yкpaїнцi нè cтpuмyють paдօcтi Heвжe goчekaлucь. 3O xв. mօмy пpeзuдeнт пօвiдoмuв нeймօвipнe…

Україна та її західні союзники ведуть підготовку до чергової зустрічі контактної групи на базі Рамштайну у Німеччині. Вона відбудеться 12 жовтня.

Україна та її союзники планують підписати нову угоду про безпеку на зустрічі контактної групи з оборони, яка відбудеться 12 жовтня на базі Рамштайну у Німеччині. Воно стане вже 27-м, повідомив український президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у понеділок.

За його словами, під час підготовки до зустрічі сторони обговорюють такі питання як “комплектування бригад” та “озброєння та техніка для солдатів, закупівлі та постачання”.

“Це буде особливий Рамштайн, і українські партнери отримають усі деталі, усі аргументи, як забезпечити результати у найближчі місяці як на фронті, так і в дипломатичній роботі”, – сказав Володимир Зеленський.

У ході недавнього візиту до Нью-Йорка він представив кандидатам у президенти США Камалі Харріс та Дональду Трампа “план перемоги” України, розраховуючи на продовження фінансової та військової підтримки.

“Сила зброї та сила дипломатії завжди ефективно працюють лише разом, і саме так Україна розраховує реалізувати “план перемоги””, – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, ситуація на фронті залишається дуже складною.

“Найголовніше – чинити тиск на Росію, використовуючи всі доступні засоби та інструменти для досягнення нашої мети. Все, що можна зробити цієї осені, все, чого ми можемо досягти, ми повинні досягти”, – додав він.

Останніми місяцями російська армія поступово відтісняє українські війська на сході країни.

Масштабні руйнування на сході України

Виступ Володимира Зеленського пролунав у понеділок, коли російські атаки призвели до масштабних руйнувань у східних районах України.

У Херсоні одна людина загинула та 11 отримали поранення. На кадрах, знятих із безпілотника 72-ю українською механізованою бригадою, видно й руйнування у місті Вугледар.

Українські війська перебувають під сильним тиском у цьому місті, одному з опорних пунктів у Донецькій області.

За словами керівника українського Центру боротьби з дезінформацією Ради національної безпеки і оборони України Андрія Коваленка, російські війська знищують місто авіабомбами, поки піхотні підрозділи наступають з флангів.

Тим часом щонайменше семеро мешканців Сумської області України отримали поранення внаслідок авіаударів по селу Перемога.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *