“Ще одне міністерство національного сорому. Тут проблема в тому, що лікарі відмовляються працювати. А міністр охорони здоров’я має пару прекрасних ідей.”

Ще одне міністерство національного сорому страждає незнамо чим. Тут проблема в тому, що лікарі відмовляються працювати без засобів захисту. Подекуди персоналу лікарень пропонують купувати маски, костюми, рукавички власним коштом. Та й звична схема фінансування українських медиків, коли зарплати маленькі, а реальні гроші беруться безпосередньо у пацієнтів у випадку епідемії дає збій, бо інфіковані відмовляються платити, як той Валера з Житомира.

І що робить міністр охорони здоров‘я? Має пару прекрасних ідей. По-перше, пропонує ввести надзвичайний стан, щоб не заражалися. Ніби можна роками тримати людей по хатах, аби лише не вимагали лікування.

По-друге, висловлює ідею, що людей після 65 років не треба взагалі лікувати. Чому саме після 65? Давайте вже після 63 років лікувати не будемо, щоб вже сам міністр в цю категорію потрапив.

І по-третє імітує референдум, аби дати медичному персоналу замість захисного одягу вищу зарплату. Зарплату підвищити може й дійсно варто, але хотілося б щоб міністр не ховався за псевдо-опитуваннями, а сам аргументував свої пропозиції і сам ніс за них відповідальність.

І найпрекрасніше, що пандемія там чи не пандемія, але Ілля Ємець не забуває про своє основне завдання – не дати реформувати існуючу ублюдочну псевдо дешеву систему охорони здоров‘я, коли мізерні зарплати медиків компенсують хабарями і «благодійними внесками» від пацієнтів. Бо ж лікарні у нас для головних лікарів і головним лікарям так краще. А якщо ще одна пандемія станеться, то можна провести вайбер-голосування про підвищення зарплат медперсоналу і налякати бізнеменів, щоб вони привезли обладнання.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

За матеріалами зі сторінки Ольги Лень

Джерело: vsns.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *