Щ0йно! Міноборони трясе: масштабний скандал! У міністерстві розмазали – сталося немислиме

Сьогодні, 13 жовтня, генерал-полковника Василя Бурбу, який у 2016−20-му роках обіймав посаду начальника Головного управління розвідки Міноборони, звільнили з військової служби.

Про це Юрій Бутусов написав з посиланням на власні джерела. Рапорт Бурба подав ще 14 вересня.

Журналіст розповів, що причиною такого кроку стало свідчення, які дав Бурба ТСК щодо розслідування справи “вагнерівців”.

Також повідомляється, що за інформацією “Цензор.НЕТ”, перед засіданням ТСК Верховної Ради, яка розслідує провал операції щодо “вагнерівців”, Бурбу викликав міністр оборони Андрій Таран.

“Таран, за словами джерела, наказав Бурбі, як військовослужбовцю відмовитися від дачі показань ТСК. Наказав не повідомляти під протокол народним депутатам про те, що спецоперація із затримання російських терористів була санкціонована 1 липня 2020 самим Тараном, і тому не вимагала взагалі ніяких нарад в Офісі Президента”,
– написав Бутусов.

Бутусов наголосив, що також Бурбу наказали не повідомляти про нараду щодо спецоперації в кабінеті президента, а також, що на цій нараді були присутні люди, що не мали зв’язку з проведенням секретних спецоперацій.

Також у дописі йдеться про те, що Бурба виконувати наказ начебто відмовився і в присутності міністра написав рапорт про звільнення з військової служби. Після цього вирушив давати свідчення слідчій комісії. Проте, за інформацією Бутусова, це протокол досі не оформили.

Інформацію спростовано.

У Міністерстві оборони України спростували поширену в ЗМІ інформацію про звільнення колишнього начальника Головного управління розвідки генерал-полковника Василя Бурби  з військової служби.Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

«Міністерство оборони України офіційно повідомляє, що наказу на звільнення з військової служби генерал-полковника Василя Бурби не було», — йдеться в повідомленні.

Водночас у відомстві заявили, що поширена дезінформація спрямована на підрив довіри до керівництва держави та Міноборони.

Міністр оборони Андрій Таран на брифінгу звинуватив Бутусова у брехні.

«Бутусов бреше. Як завжди», — сказав він.

Крім того, Таран підтвердив, що жодного звільнення не було, і відмовився від інших коментарів на цю тему.

«Він не був звільнений. Я не підписував наказ», — наголосив міністр.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *