Щ0йно! Бpитанія в ООН зpобила гучну заяву. Путiн від пoчутого аж зблlд

Щoйно!

Бpитані в ООН зpобила гучну заяву.

Путiн від пoчутого аж зблiд

Деталі:

“ТРЕБА УСУНУТИ ДЖЕРЕЛО ЗАГРОЗИ”.

Росія здійснює воєнний злочин, завдаючи прямих ударів по цивільній інфраструктурі України.

Статут ООН дає право Києву “проєктувати силу” на територію країни-агресора, якою є рф.

Про це заявив політичний координатор Постійного представництва Великої Британії при ООН Фергус Екерслі під час засідання Ради Безпеки Організації.

“Прямі удари по цивільній інфраструктурі – це воєнний злочин. Відповідно до статті 51 Статуту ООН, Україна має право на самозахист від нападів росії.

Це не позбавляє її права проєктувати силу на територію росії, якщо ці дії відповідають міжнародному праву”, – сказав Екерслі.

Він наголосив, що росія не може безкарно нарощувати удари по цивільній інфраструктурі і бути впевненою, що Україна не зможе захищатись та завдавати ударів у відповідь по військових цілях на території агресора.

Екерслі також зазначив, що ні Велика Британія, ні інші країни Заходу не прагнуть прямої конфронтації із росією або ширшої ескалації напруженості, як це подає російська пропаганда.

“Російська дезінформація, погрози й неправдиві обвинувачення не завадять Сполученому Королівству чи нашим союзникам непохитно підтримувати Україну, в тому числі надаючи їй необхідні для захисту своїх жителів засоби”, – підсумував він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *