“Роснефть” продає всі свої активи і йде з Венесуели- подробиці

Компанія продала венесуельські активи в інтересах своїх акціонерів і повністю пішла з ринку Венесуели.

Через загрозу санкцій США велика Російська нафтокомпанія “Роснефть” оголосила про припинення своєї діяльності в Венесуелі. Про це повідомила прес-служба компанії.

Згідно з інформацією, венесуельські активи “Роснефти” були продані держкомпанії, яка на 100% належить уряду Росії. Це частки в видобувних підприємствах Petromonagas, Petroperija, Boqueron, Petromiranda і Petrovictoria, в нафтосервісних компаніях і торгових операціях.

Також повідомляється, що “Роснефть” отримає 9,6% власних акцій в якості оплати угоди. Вартість пакета становить близько 300 млрд рублів.

“Ми захищаємо інтереси наших акціонерів, приймаємо рішення відповідно до нашим обов’язком щодо наших акціонерів”, – сказав прес-секретар “Роснефти” Михайло Леонтьєв.

Він також додав, що “Роснефть” хоче зберегти свою позицію в міжнародному бізнесі.

Позбутися від венесуельських активів, в які було вкладено 7 млрд доларів, найбільша видобувна компанія Росії вирішила на тлі загрози санкцій США.

Причиною санкцій стало те, що в лютому минулого року, Міністерство фінансів США внесла до “чорного списку” дочірню компанію “Роснефти” Rosneft Trading, яка, займалася торгівлею венесуельською нафтою в обхід режиму санкції проти Ніколаса Мадуро. В результаті, американські громадяни не могли укладати угоди з цією фірмою, так як Rosneft Trading потрапила в SDN-list.

Точно така ж ситуація спіткала і іншу дочірню компанію “Роснефти” – TNK Trading International S.A, яка купила 14 млн барелів у венесуельською PDVSA, що знаходиться в “чорному списку” більше року.

Крім того, після виходу Саудівської Аравії з ОПЕК +, РФ сприяла дестабілізації світового ринку нафти, що і призвело до санкцій.

За матеріалами з сайту dialog.ua

Джерело: vsns.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *