Росія почала перекидати армію з бронетехнікою в Білорусь: в Мінську зробили заяву

У Білорусь почали прибувати перші ешелони з російськими військовослужбовцями і технікою.

Російська армія почала перекидання ешелону важкої бронетехніки і військових підрозділів на територію Білорусі. Місцева влада стверджує, що розпочато підготовку до спільних військових навчань РФ і Білорусі, яка звуться “Захід-2021”.

Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на повідомлення Міністерства оборони Республіки Білорусь, опубліковане в телеграм-каналі відомства. Військові навчання проходитимуть на північ і схід від українських кордонів на двох військових полігонах.

Примітно, що російські військові почали перекидання армійських підрозділів практично за два місяці до початку навчань, які відбудуться 10-16 вересня. Очікується, що їх основою стане варіант ескалації військово-політичної обстановки “навколо умовних країн”.

Раніше глава Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу зробив заяву, що в планованих маневрах візьме участь велика кількість бойової російської авіації. Заява російського міністра цитує інформаційне агентство “ТАСС”.

Defence Express відзначає, що командування 2 країн планує особливу увагу приділити боротьбі з крилатими ракетами і БПЛА.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *