Путlн віддав останній наказ? Вийти всім – дuктат0р на к0лlнах: окуnантu не втрuмалu! ЗСУ вперед, всіх на РФ! (ВІДЕО)

Після звільнення населених пунктів навколо Бахмута росіяни будуть змушені відступити й з самого міста.

Про це розповів пресофіцер 3-ї окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

«Місто Бахмут не буде сенсу втримувати, якщо впадуть фланги. Адже в місті набагато складніші бої. Росіяни це розуміють. Розуміють, що якщо відступлять з околиць міста, то втримувати Бахмут вони не зможуть. Місто зруйноване, але частина забудови ще залишилась. Тому, якщо росіяни вирішать втримувати Бахмут до кінця, то це буде досить важка битва», — пояснив Бородін.

Пресофіцер 3-ї окремої штурмової бригади також додав, що після звільнення Андріївки наші війська мають вогневий контроль досить великої ділянки фронту навколо Бахмута.

«Тривала операція зі звільнення Андріївки дає нам можливість контролювати досить велику ділянку на правому фланзі від Бахмута. Мова йде про вогневий контроль. Багато місяців наші підрозділи крок за крок просувались вперед. Наші бійці займали посадку за посадкою, які стали ключовими для контролю окремих логістичних шляхів росіян», — додав він.

Варто відзначити, що найзапекліші бої між українськими силами оборони та російською окупаційною армією точаться в районі Бахмута. Південніше міста тривають наступальні дії українських військ.

Після звільнення Андріївки Донецької області сили оборони України мають нові успіхи на Бахмутському напрямку. Зокрема, є просування в районі сусідньої Кліщіївки. Фронт на цій ділянці для росіян загрозливо просів.

“Будь-яка втрата окупованого населеного пункту для росіян — це прорив лінії оборони. Це фізичні втрати особового складу, який перебував у цьому пункті, крім того, їм доводиться відступати на інші рубежі, а це означає обрив логістики. І загалом це морально-психологічний удар для російських військ”, — сказав голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) Іван Тимочко.

Крім того, після втрати Андріївки, скоріш за все, ворог ще більше буде перекидати сил та засобів на Бахмутський напрямок.

Про це розповів майор ЗСУ, заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін у Telegram.

За словами військового, цей напрямок був і залишається для противника одним із найбільш пріоритетних.

«В першу чергу Бахмут росіянам важливий політично, тому стільки сил вони кинули на втримання Андріївки, Кліщіївки та інших населених пунктів поряд, від яких вже давно залишились самі руїни. Вони дуже бояться втратити місто, адже це може обернутись їм політичною кризою. Більше того, вони все ще мріють про подальший наступ в Донецькій області», – зазначив Жорін.

Він також нагадав, що дуже довго керівництво ставило російським військам задачі по виходу на кордони Донецької та Луганської областей. І від цих планів ворог не відмовився.

Варто нагадати, що на Бахмутському напрямку триває контрнаступ Сил оборони. Ворог чинить супротив, однак під натиском українських воїнів змушений відступати. Наразі захисники мають успіхи поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Про це заявив керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, українські воїни розвивають успіх на південному фланзі Бахмутського напрямку.

«Там наші захисники продовжують витісняти ворога з займаних позицій та змушують його відступати. Противник огризається, проте все ще продовжує покидати позиції на цих напрямках», – окреслив поточну ситуацію під Бахмутом Євлаш.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *