Президент Бразилії запросить путіна на наступний саміт G20, але не виключає його @решtу

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва обіцяв запросити володимира путіна на наступний саміт G20, який відбудеться восени 2024 року в Ріо-де-Жанейро, але вже не гарантує, що російського диктатора не заарештують за ордером Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомляє місцеве видання Globo.

«Поїде путін чи ні, його запросять. Але він має оцінити наслідки. Це судове рішення, президент республіки їм підкоряється. Він знає, що станеться, якщо він з’явиться. Це може статися, а може і не статися», – сказав Лула да Сілва.

«Росія не є членом цього [Міжнародного кримінального] суду. Вона не є стороною, яка підписала цей суд, як і Сполучені Штати. Оскільки Бразилія є стороною, що підписала, Бразилія несе відповідальність», – додав він.

Нагадаємо, на початку вересня президент Бразилії запевнив, що путін не заарештують, якщо він приїде на саміт «Великої двадцятки» до Ріо-де-Жанейро. Але пізніше він відмовився від своїх слів, зазначивши, що рішення про арешт прийматиме суд.

При цьому в уряді Бразилії допустили, що можуть переглянути рішення щодо приєднання до юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *