Пpо це вже пише вcя cвітова преса. 10 xв тому Зелeнський таки зpобив це

Подаємо мовою оригіналу:

Rostyslav Demchuk

Володимир зеленський зробив мою сьогоднішню п`ятницю справді чудовою…

Зеленський відхилив візит Антоніо Гутерріша в Україну після його поїздки на саміт BRICS у росію!

І про це сьогодні пише уся світова преса, повідомляють радіо, телебачення, соцмережі.

Антоніо Гутерриш, після зустрічі в Казані з путіним і його настанов планував приїхати в Київ і зустрітися з Володимиром Зеленським та переказати йому послання російського диктатора про те, що “Россия готова к компромиссам, но компромиссы должны быть разумными.

А для этого должны быть прямые переговоры”. Але фокус не вдався! І Гутерриш не солоно сьорбнувши повернувся у N.Y. з порожніми руками. путін і Гутерриш піймали облизня.

От якби Зеленський ще взяв приклад з Ізраїля і офіційний Київ оголосив би Гутерріша персоною Non Grata в Україні. Це взагалі було б дуже резонансно.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит в Україну генерального секретаря ООН Антоніу Гутерриша, після того, як той взяв участь у саміті країн групи BRICS у російській Казані під головуванням президента росії Владіміра путіна.

Про це 25 жовтня повідомило агентство AFP з посиланням на неназване високопоставлене джерело в Офісі українського президента.

“Після Казані (Гутерріш) хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит, – зазначив посадовець у спілкуванні з AFP. – Тому Гутерріша тут не буде, зокрема через приниження здорового глузду і міжнародного права в Казані”.

Напередодні Зеленський розкритикував візит генсека ООН на саміт BRICS, заявивши, що Гутерріш “віддає перевагу спокусам Казані”.

“Сьогодні, у День Об’єднаних Націй, це важливо, що світ не забуває про цілі та принципи Статуту ООН і про мету створення цієї організації”, – сказав Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

“Хоч навіть деякі її функціонери віддають перевагу спокусам у Казані, а не змісту Статуту ООН, все ж наш світ побудований таким чином, що права націй та норми міжнародного права мають і матимуть значення”, – зазначив він.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *