Понад 14 тисяч хасидів не змогли потрапити до Умані: причина

Українські поліцейські в Умані несуть варту разом з ізраїльськими колегами.

Станом на сьогодні, 2 жовтня, понад 30 тисяч паломників-хасидів прибули до Умані (Черкаська область) для святкування Рош га-Шана.

Про це повідомила Обʼєднана єврейська община України.tsn.ua

Ще понад 14 тисяч хасидів не змогли дістатися Умані. Частина з них – через вчорашній масований обстріл Ізраїлю Іраном та закриття повітряного простору і скасування авіарейсів.

Публічну безпеку та порядок в Умані моніторять поліцейські, військовослужбовці Нацгвардії України, рятувальники ДСНС, медичної служби МВС та інші служби. Українські поліцейські несуть варту разом з 16-ма ізраїльськими колегами.

В коментарі “Суспільному” заступник міського голови Умані Олег Ганіч розповів, що, ймовірно, 2024 року буде менше паломників, ніж 2023-го:

“Попереднього року було число 35,5 тисячі, а цьогоріч, я думаю, буде менше. Всі зараз дивляться новини і розуміють, що в Ізраїлі також іде війна. Там пішло загострення і багато літаків не випустили з Ізраїлю”.

В коментарі Новини.LIVE Ганіч додав, що хасиди заплатили 17 млн ​​грн туристичного збору. Водночас витрати на прибирання та облаштування оцінюються у 2,5 млн грн.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *