Сирійське питання може стати катастрофою для всієї Європи. Після того, як президент Туреччини Ердоган запропонував ЄС разом об’єднатися для того, щоб натиснути на Росію і закрити сирійську проблему, Європа відповіла лише порожніми деклараціями і стурбованістю. Адже, як відомо, без російської підтримки сили Асада швидко вичерпаються, і війна припиниться, але ніхто не захотів знову йти проти Путіна, тому Ердоган прийняв рішення відкрити кордон з ЄС і тисячі біженців вже штурмують кордон з Грецією. Про це у своєму блозі пише політолог Кирило Сазонов.

Він зазначає, Ердоган вирішив конкретними кроками показати, що і далі вдавати, що нічого не відбувається і все спокійно – Європі не вийде. А осторонь перечекати, коли конфлікт закінчиться, теж не вийде. Тепер же, якщо в ЄС не одумаються, то багатомільйонна навала мігрантів Європі забезпечена, а потім і криза на кілька років вперед.

Кирило Сазонов пише, першими «вступили в бій» зі штурмом мігрантів Греція і Болгарія, туди вже прориваються люди, які тікають з Сирії. За словами політолога, для України склалася ситуація не дуже райдужна, тому як проблем у ЄС додасться і точно вже тепер буде не до України, якій доведеться самотужки протистояти російській агресії.