Поcол України в Aвстрії: Шановні громадяни Укрaїни, якщо є люди, яким не виcтачає, аби купити квиток на сьогоднішній чартер, пишіть мені в месенджер.

Посол України в Австрії Олександр Щерба звернувся до громадян України, які хочуть повернутися на Батьківщину:

“Шановні громадяни України, Вчора в черзі при продажу квитків на Київ був хлопець, якому не вистачило грошей. І черга та дипломати скинулися, щоб йому допомогти купити. Я розумію, що такі випадки в житті трапляються. Якщо сьогодні ще є такі люди, яким не вистачає, аби купити квиток на сьогоднішній чартер, пишіть мені в месенджер. Спробуємо щось зробити в рамках наших можливостей. Покладаюся на вашу порядність і свідомість.”

В коментарях у посла запитали, чи зможуть українці отримати медичну допомогу в Австрії:

“Пане посол, дякуємо Вам щиро. Скажіть, чи є якісь розмови про те, чи країни ЄС будуть лікувати і іноземців у разі загостреної ситуації. Чи громадянам України обов’язково повертатися в Україну і вони не зможуть там отримати допомогу в разі чого?”

“Коли вчора в аеропорту хлопцю стало погано, приїхала швидка і без питань забрала. Я сказав, що там непроста медична ситуація і що можливо нема страховки і що він може в лікарні застряти. Лікарка сказала, зараз не час думати про такі речі”, – відповів посол.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *