Пізно ввечері! Люди Коломойського “озвіріли”, вивезли важливі документи. Зеленському доповіли

Новий менеджмент “Центренерго”, який вчора був призначений Кабміном, не може нормально приступити до управління справами через блокування роботи офісу компанії колишнім керівництвом за підтримки людей Ігоря Коломойського.

Про це повідомило “Страні” джерело у Фонді держмайна.

“Вхід в офіс заблокований машинами. Імовірно, це люди олігарха Коломойського, який контролював колишнє керівництво”, – говорить джерело.

Цю інформацію підтвердив журналістам глава Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

“Після того, як стало відомо про зміну менеджменту у “Центренерго”, керівники підприємства буквально на наступний день зникли. Мені дзвонили люди, цікавилися, чи не знаю я, де вони “ховаються “. Тепер, видно, Коломойський вирішив “підчищати” за собою, і своїми людьми – Уваровим (екс-комерційний директор “Центренерго” ) і Потапенко (в.о гендиректора) вивезти хоча б частину документів.

Держпідприємство загнали у збитки, там схема на схемі. Одна з останніх – створили фірму “Укренерговугілля”, через яку гнали вугілля на “Центренерго” з Росії і Білорусії. Кажуть, тільки росіянам винні 25 млн доларів. А державну Держвуглепостач практично збанкрутували “, – розповів Волинець.

Зміна керівництва “Центренерго” сталася 26 лютого. Про це повідомляв прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Сьогодні ми прийняли рішення про заміну менеджменту компанії Центренерго “і на трьох обленерго, які фактично є держкомпаніями”, – сказав Гончарук.

Новим директором “Центренерго” став Олександр Корчинський, який в минулому очолював компанію “Укртеплоенерго”.

Як відомо, українська влада збирається найближчим часом приватизувати “Центренерго”.

“Центренерго” – це один з найбільш корупційно-привабливих державних активів. Навколо нього годуються фірми, які торгують вугіллям і контрольовані, як правило, владою.

Раніше компанію контролювали люди Петра Порошенка. Але після перемоги Зеленського на виборах “Центренерго” взяли під контроль менеджери, пов’язані з Ігорем Коломойським. Яких, як розповідала “Страна”, в кінці 2019 року стали звідти видавлювати.

Цікаво, що майже рівно 5 років тому Ігор Коломойський зі своїми бійцями захопив офіс компанії “Укртранснафти”, в якій уряд тоді звільнив його людей і призначив нових.

Ця подія багатьом запам’яталася по діалогу Коломойського і журналіста Радіо “Свобода”.

Це стало фатальною подією для кар’єри Коломойського в якості Дніпропетровського губернатора. Незабаром він був звільнений з цієї посади за активного сприяння американського посольства.

До яких наслідків для олігарха призведе нинішня ситуація навколо “Центренерго” – побачимо найближчим часом. Крім того, можна припустити, що президенту України вже доповіли про цю ситуацію і він точно не стане з цим миритися.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *