“Партія, яка називає себе “слугою народу”, ризикує перетворитися в партію “слуг війни”:- Гризлов, представник Росії на Мінських переговорах.

Мінська Тристороння контактна група провела першу онлайн-зустріч в оновленому складі. Росія залишилася вкрай невдоволена через категоричну позицію України щодо прямих переговорів з проросійськими бойовиками на окупованому Донбасі.

Представник РФ на переговорах у ТГК Борис Гризлов заявив, що в один момент відеоконференція ТКГ опинилася на межі зриву через відмову Києва від діалогу з бойовиками, повідомляє російський Интерфакс

Гризлов також звинуватив Україну у нібито “зриві мінських домовленостей”.

Російський представник додав, що ситуація загострилася ще під час засідання підгруп 13 травня через оновлений склад української делегації. Мовляв, українські представники “відкрито показали небажання взаємодіяти з представниками Донбасу”.

Представник Росії звинуватив владу України в “обмані надій” українців, бо нова влада нібито постає на “небезпечний шлях своїх попередників”.

Гризлов вважає, що “партія, яка називає себе “слугою народу”, ризикує перетворитися в партію “слуг війни””. 

Він додав, що представники Росії попросили внести в протокол ТКГ зобов’язання України впродовж тижня подати проєкт про інтеграцію “формули Штайнмаєра” в закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі. Однак українська делегація відмовилася це робити.

За матеріалами каналу 24

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *