ОБЕРЕЖНО!!!!!! Львівські новобудови!!! Або як я намагався придбати квартиру у ЖК ПРАУД ПРЕМІУМ.

Вирішивши інвестувати у незавершене будівництво, мій вибір зупинився на ЖК Прауд Преміум, що  на вул. Голубовича, 34 у м. Львові.  Для отримання детальної інформації ми з дружиною звернулись у відділ продажу, де нам розказали про переваги даної  новобудови, надали попередні документи для ознайомлення ( попередній договір купівлі- продажу ), та пояснили, що для узгодження ціни квадратного метра нерухомості потрібно обов’язково зустрітися з директором Марком Ткачем.

Завчасно  проаналізувавши попередній договір  ТОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир», я  повідомив , що умови які мені запропоновано мене не влаштовують, та я б хотів  внести деякі зміни, на що мені повідомили, щоб багато не змінював, проте розглянуть мої пропозиції.

Згодом, мені зателефонували з компанії та повідомили, що умови придбання нерухомості змінювати не будуть, та якщо я бажаю придбати нерухомість тільки на запропонованих компанією «умовах».

Отже,  03.02.2020 року в офісі компанії  за адресою, Голубовича, 37 у м. Львові, ми з дружиною зустрілися з директором ТзОВ «Інвестиційна Компанія «Орієнтир»  Марком Ткачем, який   повідомив, що вартість квадратного метра квартири  буде становити 1 200 доларів США, з яких  800 $ потрібно сплачувати на рахунок ТОВ «Інвестиційна Компанія «Орієнтир», а решту ( ось тут цікаво!) 400 $ потрібно передати  готівкою безпосередньо йому, на що ТОВ «Інвестиційна Компанія «Орієнтир» видає якийсь гарантійний лист:

так як в компанії багато готівкових  та «адміністративних» розрахунків

Всю цю схему оплати Марко Ткач власноруч розписав на аркуші паперу

Сказати що ми з дружиною були здивовані, це ні чого не сказати !

Так, проаналізувавши ЖК premium PRAUD на вул. Голубовича, 34 у м. Львові та провівши юридичний аналіз я виявив багато цікавого та можливо дуже небезпечного для покупців.

Пропозицію щодо продажу ЖК premium PRAUD на вул. Голубовича, 34 у м. Львові здійснює Девелоперська компанія PRAUD Investment (www. praud.com.ua) в реєстрі юридичних осіб дана компанія не значиться, цінові пропозиції на новобудову на сайті відсутні.

З інтернет ресурсу «Лун новобудови» (novostroyki.lun.ua) ЖК premium PRAUD на вул. Голубовича, 34 у м. Львові, девелоперської компанії PRAUD Investment, продаються за ціною 30 550-31800 грн/кв. м (ціни від забудовника при 100% оплаті з урахуванням всіх знижок, актуально на 12.02.2020р.) дата введення 4 квартал 2020 року, 6 поверховий будинок на 55 квартир.  Наявні документи на земельну ділянку, а саме договір оренди землі, зареєстрований у Львівській міській раді 27.09.2017р. за №З-3040, витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку від 09.01.2019р. №НВ-0002573522019, кадастровий номер 4610136300:01:003:0005 (02.03 – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Дозвіл на будівельні роботи – ЛВ 112191511075, Замовник – ТОВ «Преміум-Буд» (код ЄДРПОУ 39445507), підрядник ТОВ «АВР-БУД» (код ЄДРПОУ 37484497). Рішенням Львівської міської ради №77 від 25.01.2019р. затверджено містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Преміум-Буд» багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими паркінгами та закладами громадського обслуговування зі знесенням існуючих будинків та споруд по вул. Голубовича, 34.

Отже, хочу підсумувати, чому мною не придбана квартира. На мою суб’єктивну думку, продаж в ЖК premium PRAUD на вул. Голубовича, 34 у м. Львові, відбувається за досить дивною схемою. Рекламує новобудову, яка ще будується, компанія, якої немає в реєстрі юридичних осіб – девелоперська компанія PRAUD Investment. Дозвіл на будівельні роботи та замовник будівництва є у ТзОВ «Преміум-Буд», а укладає попередні договори купівлі продажу квартири, вже ТзОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир».

Проте найголовніше те, що 30% відсотків від вартості квартири, а саме 400$ з 1200 $ за кв.м., сплачується не безготівковою формою на банківський рахунок ТзОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир»,  можливо готівкою «на руки».

Таким чином, 30% від вартості продажу нерухомості, ймовірно, пройде «чорною готівкою», що можливо призведе до уникнення оподаткування зазначених коштів.  В згаданій новобудові одинадцять 1-кімнатних квартир метражем 52 кв.м. до 65 кв.м., девять 2-кімнатних від 70 до 95 кв.м.,   чотири 3-кімнатних від 101 до 126 кв.м, та комерційні приміщення, це загалом  приблизно 1765 кв.м. Отже 400 доларів з кожного метра це 706 000 доларів, з такої суми ймовірно не будуть сплачені податки та відповідно бюджети залишаться без нарахувань. Доречі як повідомив Марко Ткач 80% нерухомості він вже продав, ймовірно за цією схемою.

Але на цьому підводні камені для покупця не закінчуються сума у гарантійному листі, який відається на підтвердження взяття готівки в руки зазначена у гривнях, тобто в разі росту курсу долара США до гривні, покупцю буде повернуто ( якщо буде?) набагато менша сума, також ця «чорна готівка» ніяк не привязана до попереднього договору купівлі-продажу.

Сам попередній договір складений для покупця дуже небезпечно, а саме у договорі  прописано, що всі платежі покупця здійснюються з прив’язкою до курсу долару США а в разі коли платежі при поверненні здійснює фірма вони здійснюються без привязки до курсу доллара ( тобто заплативши у доларах по курсу сьогодні назад ви отримаєте ті самі гривні, от тільки в доларах це буде набагато менша сума, якщо зросте курс доллара). Цікаво, що у разі не виконання покупцем своїх обов’язків за договором на нього чекає штраф у розмірі 5% від усїєї суми.

Тому мною скеровані відповідні звернення до Прем’єр – міністра України, міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України,  голови Державної фіскальної служби України з метою  захиститу громадян, які вже купили квартири в цього забудовника, а також інших забудовників, які можуть використовувати таку саму схему. Також всі мої звернення були направленні у всі перераховані державні органи з метою припинення цієї ймовірної схеми несплати податків по всій території України, та були направлені тиждень перед публікацією цієї статті.

Для довідки відомості з відкритих джерел про згадані компанії в статті.

ТзОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир» (код ЄДРПОУ – 32435487) м. Львів, вул. Голубовича, 37;  директор Ткач Марко Ярославович; статутний капітал 5 000 000; власник: ТОВ «Агро-Інвест» (100%) Польща, м. Варшава, вул Розбрат, 10/14 офіс 1 (кінцевий бенефіціар  Ожаровскі Рафал)

ТзОВ «Преміум-Буд» (код ЄДРПОУ 39445507) м. Львів, вул. Голубовича, 37 секція 1, офіс 1; Директор Петрицька І.С.; статутний капітал 7 500 000грн.; власники – Петрицька Ірина Степанівна – 3 750 000 грн (50%); Ткач Марко Ярославович 3 750 000 грн (50%).

Автор – Дмитро Олександрович Разумовський

ДОГОВІР

 

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *