Новий віце-прем’єр! У Раді проголосували за важливе призначення. Хто став “правою рукою” Дениса Шмигаля

Постанову про звільнення свого заступника вніс на розгляд до Парламенту глава Кабміну Денис Шмигаль. Переважна більшість народних депутатів (296 осіб) проголосували “за”, ще 69 утрималися. Жоден нардеп не голосував проти, а на місце Пристайка призначена Ольга Стефаншина.

Верховна Рада України переважною більшістю голосів відправила заступника глави Кабміну з питань євро- та євроатлантичної інтеграції країни Вадима Пристайка у відставку.

Про це повідомляє прес-служба українського парламенту.

Постанову про звільнення свого заступника на розгляд народних обранців вніс особисто Денис Шмигаль. Він також подякував Пристайку за роботу в уряді. Проте, на адресу вже екс-віце-прем’єра звучала і критика: нардепи незадоволені тим, що Пристайко не надав звіт про свою роботу на урядовій посаді.

Крім того, депутати обурені фактом перестановок у виконавчій владі без їх відома.

В ході засідання Ради 296 парламентаріїв проголосували “за” відставку Пристайка, ще 69 утрималися від участі в голосуванні. Жоден нардеп не голосував “проти”.

Одночасно відбулася процедура призначення нової людини на посаду віце-прем’єра з інтеграції України в ЄС і НАТО. Ним стала Ольга Стефанішина.

Ольга Віталіївна Стефанішина народилася в 1985 році.

У 2008 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, отримала кваліфікацію юриста-міжнародника, перекладача з англійської мови.

У 2016-му – Одеський національний економічний університет, спеціаліст з фінансів і кредиту.

З березня по грудень 2017 року працювала директором Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів.

У грудні 2017 го призначена на посаду генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.

З січня 2020 го – радник в юридичній компанії Ільяшев і партнери.

Має 5-й ранг державного службовця.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *