Негода завдала Прикарпаттю шкоди вже більше, ніж на 400 мільйонів

Стихія охопила уже всю територію області і ситуація на цей час є складною. За попередніми оцінками негода завдала збиткві на більше, ніж  400 млн. грн.

Про це йшла мова сьогодні під час брифінгу в голови ІФ ОДА, передає Фіртка.

Практично у всіх районах спостерігається значне підтоплення житлових будинків, дворогосподарств, присадибних ділянок, сільгоспугідь.

«Вчора відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС. Утворено постійно діючий штаб із ліквідації наслідків стихії. Органами державної влади та місцевого самоврядування спільно з аварійно-рятувальними службами проводяться першочергові відновлювальні та рятувальні роботи та евакуаційні заходи, уточнюються необхідні суми коштів для поведення робіт, – наголосив Віталій Федорів. – Сума коштів, необхідна для відновлення постраждалих об’єктів та територій, за попередніми оцінками становить більше 400 млн. грн. Нами підготовлено відповідний проєкт листа до Кабінету міністрів України щодо виділення коштів на подолання цієї ситуації. Із обласного бюджету також виділено субвенцію в розмірі 1 млн. грн. та 5 625 л дизельного пального для виконання першочергових заходів із ліквідації наслідків стихії».

Джерело: firtka.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *