Негайний вступ до ЄС! Крига скресла: процес пішов. Максимальна допомога Україні – небачений опір агресору!

Робота з приєднання України до Європейського Союзу розпочалася – “процес пішов”.

Про це у відеозверненні, опублікованому в Twitter, повідомив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

За його словами, 11 березня на саміті у Версалі глави держав та урядів ЄС обговорили заявку України на членство у ЄС.

“Вони дали чіткий політичний сигнал: Україна належить до європейської сім’ї. Роботу з членства України в ЄС розпочато. Крига скресла. Процес пішов”, – сказав Маасікас.

Посол додав, що країни ЄС та союзники постачають Україні зброю і “ще більше допомоги – попереду”. Крім того, ЄС захищає тих, хто рятується від путінського терору: “Євросоюз вперше активізував директиву про тимчасовий захист. Це допоможе українцям, які прибувають до ЄС”. Маасікас зазначив, що перший транш нової макрофінансової допомоги Євросоюзу у 300 млн євро вже надійшов в Україну “і це ще не все”.

Посол зазначив, що члени ЄС і союзники постачають Україні зброю, і ще більше допомоги попереду. Він наголосив, що ЄС допомагає українському народу пережити цей терор.

“По-перше, ми надаємо гуманітарну підтримку: всі країни-члени ЄС зробили внесок у Механізм цивільного захисту ЄС. Мільйони транспортних засобів, аптечок, наметів, ковдр і спальних мішків уже прибувають в Україну”, – розповів Маасікас.

За його словами, по-друге, ЄС захищає тих, хто рятується від путінського терору.

“ЄС уперше активізував директиву про тимчасовий захист. Вона допоможе українцям, які прибувають до ЄС, забезпечуючи благополуччя та медичне обслуговування, доступ до ринків праці та освіти”, – наголосив він.

Дипломат додав, що перший транш нової макрофінансової допомоги ЄС Україні – 300 млн євро – вже надійшов в Україну. “І це ще не все”, – зазначив Маасікас.

Нагадаємо, що раніше Президент Польщі Анджей Дуда, висловився за прискорену процедуру.

“Польща підтримує швидкий шлях до членства України в ЄС. Статус кандидата має бути надано невідкладно, негайно після цього мають розпочатися переговори про вступ. Україна також повинна мати доступ до фонду відновлення ЄС”, – заявив Дуда.

Східноєвропейські країни-члени теж підтримують швидку процедуру. Наголосимо, що Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не залишила сумнівів у тому, що місце України у ЄС, але залишається відкритим питання про те, як і коли.

“Немає сумніву, що хоробрий народ України є частиною нашої європейської родини. Вони захищають наші цінності”, – сказала фон дер Ляєн.

Наразі 27 країн-членів ЄС погодилися прийняти заявки на членство від України, Грузії та Молдови та направити їх на розгляд Єврокомісії. Голова Ради ЄС Шарль Мішель, який головуватиме на саміті глав держав і урядів ЄС у Парижі у четвер і п’ятницю, пообіцяв, що заявки від України, Грузії та Молдови на саміті розглянуть.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *