“Не відповідає викликам”: Рада прийняла для Шмигаля рішення, і проголосувала за відставку

Які зміни відбулися в уряді

Український парламент не дав Кабміну отримати рік імунітету, відправивши на доопрацювання програму його діяльності

Таким чином, у народних депутатів залишилися розв’язані руки, щоб звільняти міністрів. Першим на вихід виявився віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко.

Але про все по порядку. Так, четвер, 4 червня, 245 народних обранців підтримали відправку програми діяльності уряду на доопрацювання. Перед прийняттям рішення глава Кабміну Денис Шмигаль звернувся до депутатів з трибуни Ради, з тим, що документ не відповідає необхідним викликам.

“Важливо, щоб програма відповідала тим викликам, які є сьогодні. Саме тому сьогодні ми будемо просити народних депутатів відправити ту програму діяльності на доопрацювання. Після того, Кабмін зможе внести оновлену програму діяльності, розроблену спільно з парламентом, з усіма комітетами”, – зазначив Шмигаль.

Цікаво, що в разі підтримки такої програми, діючий Кабмін отримав би рік імунітету. Також парламент не зміг звільнити прем’єр-міністра.

Після цього 296-ма голосами, Рада звільнила Пристайко. Тепер він обійме посаду посла в Лондоні, а його місце в уряді посяде Ольга Стефанишина.

Також, 4 червня депутати прийняли рішення про призначення нардепа від “Слуги народу” Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики України. За його кандидатуру проголосували 263 депутата.

Автор:Евгения Симоненко

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *