Навіть небо нині плакало.. Діти несли квіти, а чоловіки – дoмовину.. На Львівщині пoпрощалися з 28-річним вeтераном АТО..

Микола Сенейко Воютицька ОТГ

ВІЙНА…РАНИ…І ЧУЖІ ОСКОЛКИ В ТІЛІ…

Сьогодні, в неділю Жінок Мироносиць, мальовниче с. Заріччя Воютицької ОТГ попрощалось з Іваном Буцою – учасником АТО, десантником героїчної 80 аеромобільної бригади.

Сумна звістка про раптову смерть Івана Буци, якого шанували за людяність, щирість, сколихнула Самбірщину. Навіть небо плакало тихим дощем… Пам’ятаю, як після важкого поранення на Сапун горі та лікування зустрів його у Самборі на автовокзалі і привіз додому. Здавалось, ціле Заріччя – малі й дорослі з квітами, музикою, піснями зустрічали свого Героя Івана.

А тепер односельці многолюдно провели Івана Буцу, якому через кілька днів виповнилося б 28 р., в останню земну дорогу. Попрощались Володимир Юричко, Марія Попіль – рідні загиблих, депутат Самбірської райради Микола Фрей, Руслана Ревть, ветерани АТО із Самбора, Рудок, Ралівки, Біскович, Нагірного та інших сіл. Вчителі школи з директором. Діти до самого краю села несли квіти, вінки, а чоловіки – домовину.

Наразі експертиза не встановила причини раптової смерті -зрушився у тілі осколок чи щось інше. Незаперечне одне – захисникам України ще довго болітимуть душевні і тілесні рани війни. Івану Буці в перші найважчі роки російської агресії довелось побувати в багатьох гарячих точках. І вижити в пеклі, щоправда, зазнав осколкового поранення обличчя. Лікувався у Харкові, потім у Львівському військовому госпіталі. Через підірване здоров’я звільнився із військової служби. 18 березня 2016 року сесія Воютицької сільської ради присвоїла звання «Почесний громадянин села Воютичі».

На Сході під час захисту територіальної цілісності України загинули воютичани: десантник Ігор Добровольський, сапер Ігор Бжостовський та наймолодший нацгвардієць Іван Попіль – майже ровесники та орднокласники Івана Буци. Йому одному з фронту пощастило вернутися живим… Залишив найрідніших – маму Ольгу Михайлівну та сестру Марію.

Нехай рідна земля, яку він захищав і за яку пролив кров, йому буде пухом!

” alt=”” aria-hidden=”true” />  ” alt=”” aria-hidden=”true” />

Джерело: vsns.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *