Публікуємо допис волонтера Ігора Луценка в оригіналі. Орфографію та синтаксис збережено:

“”Нaпaди нa китaйцiв, пoгpoми китaйcькиx бiзнeciв. Цe нe Нoвi Сaнжapи. Цe цивiлiзoвaнi iтaлiйцi тaк нepвуютьcя чepeз кopoнaвipуc. Люди вcюди oднaкoвi. А ocь вкpaїнcькi coплeжуйнi oбуpювaчi, якi cвoїм мacoвим oбуpeнням пpитягнули увaгу cвiтoвиx мeдia – oбicpaли cвoю кpaїну. Кopиcнi iдioти фopeвa”. (С) Oleksandr Piddubnyy

Дoдaм, щo цe нe кopиcнi, a шкiдливi iдioти. Бужaнcький i кoмпaнiя з вeликим злopaдcтвoм кoмeнтувaли цi явищa, пepeд цим їx фaктичнo cпpoвoкувaвши.”

А ось детальніше:

“За словами членів китайсько-італійської громади і правозахисної організації, смертельний спалах нового коронавируса в Китаї спровокувала «істеричну» і «ганебну хвилю сінофобіі» в Італії, коли італійці і туристи китайського і азіатського походження повідомили про акти насилля, дискримінації і домагання.

Інциденти включають напади, заклики до сексуального насильства, образи і бойкот бізнесу.

«Що ви робите в Італії? Ідіть! Ви приносите нам хвороби », – сказав 15-річний китайський італієць, перш ніж його вдарили кулаком по обличчю в північному місті Болонья 2 лютого. Газета Bologna Today повідомляє.

Кілька днів по тому в південному місті Кальярі госпіталізований 31-річний філіппінець сказав місцевій газеті La Nuova Sardegna, що на нього напала група молодих людей, які думали, що він китаєць, і звинуватили його в “привезенні Вірусу” в Італію.

У Мілані Хунцин Чжоу, чия сім’я переїхала в фінансову столицю Італії більше трьох десятиліть тому, сказав, що таксист відмовився вести її, сказавши, що побоюється, що у неї може бути коронавірус.

У північних містах Комо, Брешіа та Варезе в кінці січня на вітринах десятків китайських підприємств, що належать італійцям, були розвішені плакати з написом: «Коронавірус? Купуй італійське. Це моральний обов’язок ».

Китайські італійці та активісти кажуть, що дезінформація, увічнена політиками, і неправдиві заяви в основних і соціальних мережах привели до «атмосфері ненависті». Представник італійського міністерства внутрішніх справ від коментарів відмовився.

Тим часом, деякі державні чиновники попросили студентів китайського і азіатського походження залишитися вдома.

За матеріалами Aljazeera