Мріяли опинитися у казці? У самому серці Карпат будують екомістечко гуцульських хобітів.

Вже цього року українці та фанати трилогії  «Володар перснів» з усього світу, зможуть відвідати незвичайне й унікальне у своєму роді поселення у самому серці України – Карпатах. Це буде казкове містечко Хобітхіл, яке розташувалося в селищі Верховина, Івано-Франківської області.

Автори планують поєднати культуру і традиції казкової Хобітанії та реальної Гуцульщини, Ініціатори запевняють – проєкт створено не стільки для туристів, як для людей, що бажають тут жити по-справжньому. Цікаво, що для зведення міста не зрубали жодного дерева, а навпаки висадили 500 яличок на поляні. 

” alt=”” aria-hidden=”true” />

«На гірській поляні ми побудуємо казкове містечко, яке ви бачили в фільмі “Володар перснів”! Але це буде не бутафорське кіношне поселення, а справжнє, реальне, екологічне, сучасне, енергозберігаюче, казкове містечко», – пише автор проєкту Андрій Боєчко.

Крім того, у містечку працюватиме колиба, санна та лижна траси, траса для зорба, тарзанка і багато інших атракцій для дітей. Також працюватимуть майстерні гончарів, ковалів, килимарів та різьбярів. Там навчатимуть дітей традиційним карпатським ремеслам. В місті постійно працюватимуть спортивні та туристичні інструктори. Окремою окрасою Хобітхілу стане озеро з форелями та осетрами.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Перші 10 хобітських криївок будуть готові до зустрічі гостей з 15 червня. Однак, не всі хатини здаватимуться в оренду. Кілька мешканців Хобітхілу житимуть там постійно. Другі 10 криївок планують завершити до 15 липня

Цікаво, що у карпатського Хобітхілу навіть буде свій герб, гімн, прапор, валюта, та конституція а ще багато інших важливих аспектів, які повинні бути у кожній країні, навіть якщо вона казкова. Кожен мешканець Хобітхілу матиме паспорт гуцульського Хобіта, а єдиною релігією Хобітхілу буде любов до України, збереження та відтворення традицій жителів карпатських гір та віра в добро.

«Як війт цього казкового містечка, хочу подякувати львів’янам за участь у будівництві! Троє львів’ян є мешканцями Хобітхіла! І всі вони – чесні і порядні люди, волонтери і патріоти! Відкрию невелику таємницю – культура і традиції західної столиці України теж будуть присутні в містечку. І кава буде лише львівська!», – додав автор проєкту, пан Андрій.

Рішення про будівництво казкової країни було прийняте після затвердження державної програми розвитку Карпат, а завершити роботи з облаштування Хобітхілу планують вже цього липня.

За матеріалами UKRRAIN

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *