Мобілізація жінок в Україні: експерт назвав сценарії служби

За словами аналітика, в армії для жінок є безліч вакансій.

Після того, як в Україні знову почали обговорювати тему мобілізації жінок, якщо війна триватиме декілька років, це прокоментував військовий експерт.

В коментарі для ТСН.ua військовий аналітик Олексій Гетьман висловився таким чином: “До початку повномасштабного вторгнення, декілька років тому, ми з нашими друзями зі США та Канади рахували, скільки жінок є в арміях країн НАТО та в українській. У відсотковому відношенні найбільше жінок у ЗСУ. Найменше – в армії Італії. Мобілізація жінок цілком можлива, але малоймовірна”.

За словами  Гетьмана, для того, щоб збільшити наше військо, треба попрацювати з ухилянтами, з тими, хто має різні відтермінування, бронювання.

“Треба з ними розбиратися. Щодо мобілізації жінок. Якщо казати про жінок-добровольців, то вони вже там. Мобілізовані жінки можуть бути задіяні в наданні медичної допомоги, веденні документообігу, бути зв’язківцями, можуть бути задіяні у сфері продуктового та речового забезпечення”, – каже експерт.

За словами Гетьмана, крім цього, є багато посад, які в армії можуть займати жінки.

“Жінку не направлять на “нуль”, але є багато справ, які жінки можуть виконувати для підсилення боєздатності нашої армії”, – резюмує Гетьман.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *