Мобілізація пішла на спад: у ВР заявили про потребу зниження призовного віку

Депутат наголосив, що необхідно брати в армію потрібних людей, а не всіх підряд.

В Україні ситуація з мобілізацією пішла на спад у порівнянні з попередніми місяцями.

Про це заявив секретар парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв’ю Radio NV.

“Потрібно вживати заходів. Вони можуть для когось звучати радикально. Ми повинні розуміти, що у такому темпі дуже складно утримувати (рівень мобілізації – Ред.). Потрібно, щоб верховний головнокомандувач, міністр оборони  брали відповідальність, просили нардепів і (разом використовували – Ред.) різні методи. Це мотивація, зниження призовного віку, мотивування різних категорій населення йти на контракт. Якщо ми в такому темпі будемо “спускати на гальмах”, то в нас скоро мобілізація взагалі піде в мінус. А якщо ще й Росія проведе мобілізацію, то я не знаю, що будуть робити. Це дуже серйозне питання”, – вважає Костенко.

Депутат наголосив, що необхідно брати в армію потрібних людей, а не всіх підряд. Адже мобілізують “обмежено придатних”, а на полі бою “нікого немає”.

“Найбільша проблема в тому, що ми набираємо всіх підряд, а потім… У нас велика армія, а на полі бою нікого немає, адже набираємо обмежено придатних”, – сказав Костенко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *