“Епіцентр” прокоментував скандал навколо гуманітарного грузу з літака “Мрія”

Національна мережа торгових центрів «Епіцентр» оплатила авіарейс з Китаю, який здійснювався літаком «Мрія». Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відзначається, що з самого початку виникнення загрози розповсюдження коронавірусу в Україні, компанія відгукнулася на заклик президента Володимира Зеленського про допомогу в забезпеченні країни всім необхідним для боротьби з СОVID-19.

Тому рейс із засобами індивідуального захисту для медпрацівників, який прилетів 23 квітня з КНР, був оплачений «Епіцентром». Є вся фінансова звітність, що підтверджує даний факт.

У компанії підтверджують дані глави держави про те, що лайнер доставив гуманітарний та комерційний вантаж. Для гуманітарних «Епіцентр» закупив 2 мільйони медичних масок, 75 тисяч захисних костюмів, 30 тисяч спеціальних окулярів. Мета – передача в лікарні.

«Всі ці засоби індивідуального захисту будуть передані в обласні та міські департаменти охорони здоров’я для подальшої поставки в лікарні», – сказано в повідомленні.

За словами генерального директор ТОВ «Епіцентр К» Петра Михайлішина, частина вантажу була розрахована на продаж в мережі «Епіцентр».

Визнається той факт, що інформація про фінансування даного рейсу була конфіденційною за рішенням керівництва компанії, оскільки дана проблема – державна, коментувати її повинен був би президент.

У прес-службі повідомляють, що частина вантажу передана Хмельницькій області.

Оброблені й інші запити. З завтрашнього дня розпочнеться поставка захисної продукції по інших українських регіонах.

Вантаж був звільнений від виплати мита.

Підкреслюється, що в разі необхідності «Епіцентр» готовий забезпечити більш 50 млн масок, 200 тис. комбінезонів, понад 300 тис. окулярів, 3 млн респіраторів, 200 тон антисептиків.

Як повідомлялося раніше, власник “Епіцентру” продає маски і захист з гуманітарного рейсу «Мрії», який з помпою зустрічав Зеленський.

За матеріалами inforesist

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *