Ексканцлер Німеччини заявив, що “РФ ніколи не віддасть Крим”: посол України різко відповів та запропонував парі

Український дипломат вважає слова Шредера “криком відчаю топлобіста Кремля”.

Колишній канцлер Німеччини (1998-2005) Герхард Шредер, який є главою ради директорів “Роснєфть”, запропонував зняти санкції з РФ та заявив, що Крим “ніколи не повернеться до України”. Посол в Німеччині Андрій Мельник назвав заяву “криком відчаю”.

В інтерв’ю газеті Tagesspiegel (прим. опубліковане 3 травня) колишній німецький політик запропонував зняти санкції з Росії, запроваджені у відповідь на незаконну анексію нею Криму та збройну агресію на сході України, через їх, нібито, неефективність.

“Той, хто думає, що санкціями можна змусити Росію щось зробити, той помиляється. Жоден російський президент ніколи не поверне Крим Україні. Це реальність”, – сказав він та додав, що санкції проти РФ “викликають історичні спогади в Росії” та “не змінюють російську політику”.

Крім того, він сказав, що мир на Донбасі можливий тільки за умови федералізації України.

Українські дипломати не забарилися з відповіддю. Цього ж дня посол України в Німеччині Андрій Мельник запропонував парі Шредеру та назвав його слова “криком відчаю”.

“Що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що “жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим”, то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топлобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заході”, – сказав посол в коментарі Укрінформу.

Мельник зазначив, що такі заклики є кращим доказом того, що санкції насправді працюють.

“Чим голосніше пан Шредер та інші лобісти мілітаристської Москви на кожному розі волають про те, що запроваджені проти Росії санкції є нібито “безглуздими”, тим більш очевидним стає для німецької громадськості той незаперечний факт, що санкції ЄС та США чудово діють та надзвичайно боляче б‘ють у саме серце і без того кволої російської економіки, а відтак і політичного керівництва”, – заявив Мельник.

Зазначимо, Герхард Шредер є керівником ради директорів державної російської компанії “Роснєфть” та головою ради акціонерів “Nord Stream AG”, яка керує будівництвом газопроводу “Північний потік-2”.

За матеріалами з сайту tsn.ua

Джерело: vsns.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *