Долар впав на дно: банки та обмінки різко змінили курс валют на понеділок, 30 вересня

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 30 вересня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,1664 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 45,9541 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках на 30 вересня 2024 року!

Найважливішим моментом, який впливне на поведінку валютного та ресурсного ринків, буде готовність банків до нормативів резервування з 11 жовтня. Банки — система інертна, і за один день перегрупувати свої ресурси так, щоб забезпечити великі обсяги гривні на коррахунку їм не вдасться. Причому, чим більший банк, тим більше часу йому знадобиться на подібне перегрупування.

Хтось обмежиться поступовим скороченням вкладень у депсертифікати та купівлею на ці кошти додаткових бенчмарк-ОВДП (переважно це будуть держбанки та «дочки» іноземців).

Хтось буде змушений скоротити обсяги вкладень на міжбанківському кредитному ринку та тримати ці гривневі ресурси вже на своєму коррахунку, а комусь доведеться скорочувати свій кредитний портфель і намагатися залучити вклади приватних клієнтів та бізнесу, щоб забезпечити приплив гривні до своїх кас та на коррахунок у Нацбанку.

Курс валют в обмінках на 30 вересня 2024 року!

Частина банків зменшить і свої вкладення за валютною позицією: продаватимуть власну валюту на міжбанку та закриватимуть отриманою гривнею підвищений норматив резервування.

Також, ми повідомляли про виплати для рідних загиблих: вже до 1 жовтня є можливість отримати одноразову допомогу.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *