Державна зрада! Черговий “слід Росії” – СБУ розслідує: здійнявся бунт, немислимо

Служба безпеки України веде кримінальне провадження за фактом можливої державної зради керівника Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами (НБРГА). Він міг вести підривну діяльність за завданням РФ. Про це відомо з матеріалів суду.

СБУ відкрило справу за ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України.

В матеріалах суду зазначено, що у ході досудового розслідування перевіряються обставини можливого надання виконуючим обов’язки директора Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами допомоги представникам Російської Федерації у проведенні підривної діяльності проти України.

Зокрема, перевіряється інформація про можливий збір і передачу представникам РФ польотної інформації, отриманої Нацбюро під час технічного розслідування авіаційних подій, що відбулися на території України. Також розслідується факт можливої передачі інформації про польоти українських військових літаків, яка записується бортовими самописцями і реєстраторами польотної інформації.

Також в ході розслідування СБУ встановила, що керівник Нацбюро причетний до виготовлення на території України бортових самописців для літаків і до їх реалізації через підконтрольне підприємство на території РФ.

Терміни розслідування продовжені до 27 листопада 2022 року. Поки слідство не отримало достатньо доказів для того, щоб повідомити про підозру.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *