Державна служба геології та надр України позбавила компанію Фірташа ліцензії на використання надр.

Державна служба геології та надр України позбавила компанію “Межиріченський ГЗК”, яка входить у холдинг Group DF українського підприємця Дмитра Фірташа, права на розроблення Селищанського родовища титанових руд. Про це 10 серпня повідомила пресслужба Group DF із посиланням на наказ Держгеонадр.
“Переможцем аукціону Держгеонадра призначила державну “Об’єднану гірничохімічну компанію”(ОГХК), яка зайняла друге місце за результатами аукціону. 9 серпня між Держгеонадрами та ОГХК був підписаний договір про купівлю-продаж спецдозволу на користування надрами. Перегляд рішення про продаж спеціального дозволу “Межиріченський ГЗК” був ініційований ОГХК при лобістській підтримці Фонду держмайна України, в управлінні якого перебуває компанія”, – зазначили в компанії Фірташа.

За даними пресслужби, ОГХК надіслала лист у Держгеонадра, у якому висунула низку звинувачень, звинувативши компанію Фірташа у “фінансуванні тероризму та діях в інтересах РФ”, пославшись на публікації у ЗМІ від 2015 року.

У компанії Фірташа заявили, що в держави немає підстав для перегляду підсумків аукціону.

“Юридична служба титанового бізнесу групи оскаржить незаконне рішення Держгеонадр у суді і, якщо буде потрібно, відстоюватиме свої законні права в міжнародних судах. Порушуючи закон і навмисне вплутуючи ОГХК у довгі судові розгляди навколо Селищанського родовища, чиновники відлякують потенційних покупців ОГХК і знижують його вартість”, – заявили у пресслужбі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *