Демобілізації не буде: в оборонному комітеті Ради зробили гучну заяву

В оборонному комітеті Ради пояснили, коли буде указ Зеленського про демобілізацію, тоді всі мобілізовані будуть звільнені.

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін вважає, що демобілізації військових не буде до завершення війни і військового стану.tsn.ua

Таку думку він висловив в інтерв′ю “Українській правді”.

“Є указ президента про мобілізацію. От коли буде видано указ про демобілізацію, всі мобілізовані будуть звільнені в запас”, – сказав він.

Рахманін роз’яснив, що заява колеги по фракції Романа Костенка щодо можливої демобілізації означала, що йшлося на увазі про “звільнення з військової служби”.

“Наприклад, якщо в тебе певні проблеми зі здоров’ям чи певні родинні обставини. Йшлося про те, щоб розширити категорію цих людей за рахунок тих, хто відслужив певну кількість місяців”, – пояснив нардеп.

Він додав, що під час обговорення мобілізаційного закону віе пропонував звільняти з військової служби навіть під час воєнного стану тих громадян, які були призвані на військову службу під час мобілізації і вислужили не менше 24 місяців, з яких 18 – безпосередньо в зонах бойових дій.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *